47. izdanje  Supermaratona „Od Kaptola do Kaptola“ pripalo je Slovencu Juri Oreheku koji je stazu dugu 60 km i 350 metara od Zagreba do Čazme pretrčao za 4:01:29.

Jure Orehek je ove godine po prvi put sudjelovao na utrci za koju je kazao kako je odlično organizirana te da nije bilo nikakvih problema na trasi. Rekao je kako su uvjeti na stazi bili odlični, te da je pri kraju nakon što se razvedrilo bilo čak i vruće. Najteži dio utrke bio mu je nakon otrčanog četrdesetog kilometra kada su počeli problemi, no uspio im se othrvati i na kraju pobijediti.

Jure Orehek

– Pridem nazaj, za gotovo, rekao je Orehek najavljujući svoj povratak i sljedeće godine.

Drugi na cilj došao je prošlogodišnji pobjednik Danijel Peček koji je dotrčao za 4:06:22.

– Konkurencija je ove godine bila jača nego prošlih godina, a najteže mi je bilo nakon otrčane dionice maratona, iza četrdesetog kilometra, kazao je Peček.

Danijel Peček

Treći na cilj došao je Goran Murić s vremenom 4:07:48.

Najbrža žena ove godine bila je Mirjana Šimek Bilić u vremenu 4:29:09.

– Bila je prekrasna utrka i na kraju nas je baš poslužilo vrijeme, nakon onog snijega koji je padao noćas. Ovu utrku si već jako puno želim jer jako volim Čazmu, tu i reli organizira moj drugi klub, auto klub. Mogu reći da je ovo predivna utrka i predivno organizirana, kazala je nakon ulaska u cilj Šimek Bilić.

Mirjana Šimek Bilić

Kao druga u cilj ušla je Marina Juranić, dok je prošlogodišnja pobjednica Marija Vrajić došla treća.

Sve maratonke i maratonce u cilju su dočekali gradonačelnik Čazme Dinko Pirak i predsjednik Gradskog vijeća Branko Novković.

– Mi Čazmanci smo već uhodani u organizaciji jer ovaj maraton se održava već po 47. put i jako nam je drago da organizacijski sve štima, da nas je ipak i vrijeme poslužilo. Čazma se ponosi svojim maratonom. Mnogo radimo za naš grad u smislu privlačenja gostiju u turističkom smislu i kroz sport i kroz druge sadržaje koje nudimo tijekom cijele godine. Čestitam svim maratonkama i maratoncima koji su dotrčali do cilja jer oni su svi pobjednici, kazao je gradonačelnik Pirak.