Hrvatsko planinarsko društvo Garjevica Čazma organiziralo je na ribičkom kompleksu Vustje “Dječju orijentacijsku utrku”.

Orijentacijska utrka privukla je 36 djece koja su bila podijeljena u 9 ekipa. Nataša Furmek, dopredsjednica HPD Garjevica Čazma, istaknula je da je interes za događaj bio velik.

– Interes je svake godine velik. Ove godine nas je i vrijeme poslužilo, što nas izuzetno veseli. Postoje djeca koja se svake godine rado vraćaju, a također imamo i nove sudionike. Svi su puni uzbuđenja, iako već znaju što ih otprilike očekuje. Ipak, uvijek se raduju novim izazovima, što nas izuzetno veseli, izjavila je Furmek te dodala kako su djecu i ove godine očekivali zanimljivi zadaci.

– Na raspolaganju su imali aktivnosti poput kuglanja, košarke, streličarstva te prepoznavanja biljaka, životinja i ribica. Takvi zadaci uvijek razvesele djecu, istaknula je Furmek.

U organizaciju ovog događaja bilo je uključeno petnaestak članova HPD Garjevica, a Furmek je naglasila važnost aktivnosti koje približavaju djeci u prirodi.

– Ova utrka za nas ima velik značaj jer se fokusiramo na mlade i nastojimo ih potaknuti da izađu iz virtualnog svijeta i uživaju u prirodi. Nadamo se da će se neki od njih sutra pridružiti planinarenju i istraživanju prirode, rekla je Furmek.