Foto/Grad Čazma

U nedjelju 24. ožujka trči se po 47. put supermaraton „Od Kaptola do Kaptola“, a među stotinjak maratonaca naći se i dva s područja Grada Čazme. To su Nenad Vuković koji će 61 km i 350 metara od Čazme do Zagreba trčati po šesti put i Marijan Pirak kojem će ovo biti „vatreno krštenje“ jer će ovako dugu dionicu otrčati po prvi put.

Nenad Vuković kaže kako mu je od malena bila želja trčati supermaraton jer je kao klinac puno puta bio na okrepnim stanicama za vrijeme utrke i kako ja već tada sam sebi rekao da će je sigurno kad-tad otrčati.

– Krenulo je iz ljubavi prema tradiciji maratona u Čazmi. Kao klinac sam bio na okrepnim stanicama i gledao maratonce, kazao nam je Nenad koji ne može izdvojiti najdraži najteži maraton ali svaki je pun emocija.

Kao poseban dio utrke Nenad je izdvojio kada dođe na područje Grada Čazme i kada ga dočekaju djelatnici PP Čazma na motoru te ga prate i bodre dio utrke. Isto tako dodatnu snagu mu daju i brojni građani koji ga tijekom utrke bodre.

Što se priprema tiče, Nenad je kazao da je uvijek spreman jer trenira već duže vrijeme tako da nema nekih posebnih priprema za ovu utrku.


-Ja treniram cijelu godinu, tako živim i trčim stalno. Prije maratona Zagreb- Čazma otrčim uvijek neke duže utrke tako da se ovom maratonu posvetim samo dva tjedna prije, otkriva nam Nenad.

S druge strane za Marijana Piraka ovo će biti prvo sudjelovanje u supermaratonu. Unatoč nedostatku iskustva, Marijan ističe svoju predanost i podršku obitelji i prijatelja te vjeruje u svoje sposobnosti. Intenzivno trenira već zadnja dva mjeseca kako bi bio spreman za ovaj izazov.

Podsjetimo, prvi maratonci očekuju se u cilju oko podneva, a mi vas pozivamo vas da dočekate i našeg Nenada i Marijana koji bi prema njihovim najavama trebali dotrčati oko 13 sati.