U nedjelju, 17. ožujka, svoju 5. redovnu izvještajnu skupštinu održala je Udruga Hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika – Podružnica Čazma. Udruga je to koja broji  45 članova, redom branitelja koji su većinom bivši i sadašnji policiiski službenici redovnog i pričuvnog sastava Policijske postaje Čazma  s područja grada Čazme i općina Ivanska i Štefanje, ali i branitelji drugih organizacijskih i formacijskih dijelova MUP-a  s adresom stanovanja izvan područja ovih jedinica lokalne samopuprave.

Kroz izvješće o radu moglo se čuti kako su sve aktivnosti i projekti realizirani volontiranjem članova i prijatelja Podružnice te članova obitelji, koji su dijelom snosili i financijski trošak u nekim aktivnostima. Predsjedništvo je održalo tri sjednice, a članovi udruge obilježili su sve važne datume iz Domovinskog rata, kao i godišnjice stradanja branitelja iz čazmanskog kraja.

Od planiranih aktivnosti u narednom razdoblju naglašena je potreba za povećanjem članstva i uključenjem u rad Udruge što više bivših i sadašnjih policijskih službenika redovnog i pričuvnog sastava Policijske postaje Čazma. Nasatvit će se s obilježavanjem važnih datuma vezanih uz Domovinski rat i kontinuiranim aktivnostima u očuvanju i promicanju vrijednosti, žrtve i istine o Domovinskom ratu.

Udruga se zahvalila Gradu Čazmi i gradonačelniku  Dinku Piraku u prepoznavanju i podršci te zajedničkim aktivnostima Podružnice, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji,  Komunalijama te predstavnicima i članovima ostalih braniteljskih Udruga proizašlih iz Domovinskog rata s kojima dijelie iste ciljeve i često provode zajedničke aktivnosti.

U ime Grada Čazme Skuupštini je prisustvovao predsjednik Gradskog vijeća Branko Novković koji je istaknuo kako Grad Čazma podržava rad svih braniteljskih udruga te najavio skoro svečano otvorenje prostora posebno namijenjenog radu braniteljskih udruga.