Tin Valinčić

Prošli tjedan, Velika Gorica bila je domaćin Europskog prvenstva u powerliftingu. Hrvatsku je predstavljalo 15 natjecatelja, 8 muških i 7 ženskih, među kojima i dvojica Bjelovarčana, Gordan Klasić i Tin Valinčić.

Gordan Klasić nastupio je u petak, predstavljajući Hrvatsku u kategoriji do 105 kilograma. S ukupno podignutih 787,5 kilograma, Klasić je osvojio 12. mjesto. Njegovi rezultati bili su 282,5 kilograma u čučnju, 192,5 kilograma u potisku s klupe, što je ujedno i izjednačenje državnog rekorda i 312,5 kilograma u mrtvom dizanju.

Tin Valinčić nastupio je u kategoriji do 120 kilograma, a s ukupno podignutih 755 kilograma osvojio je 17. mjesto. Njegovi rezultati uključivali su 280 kilograma u čučnju, 175 kilograma u potisku s klupe te 300 kilograma u mrtvom dizanju.

Dečki su izrazili zadovoljstvo svojim postignućima na Europskom prvenstvu te su odlučni u nastavku svojih treninga i natjecanja.

Sada, nakon intenzivnih priprema i napornog natjecanja, slijedi im kratki odmor. No, to ne znači da se potpuno opuštaju, sada ih čeka organizacija natjecanja u Bjelovaru, koje će se održati od 31.svibnja do 2.lipnja u dvorani srednjoškolskog centra. Bjelovar će tako biti domaćin najjačim hrvatskim powerlifterima, stoga će svi Bjelovarčani moći iz prve ruke vidjeti kako izgleda powerlifting natjecanje nacionalnog duha.

Gordan Klasić