Matica umirovljenika Daruvar održala je svoju redovnu Izvještajnu Skupštinu . Bila je ovo prilika da se podnesu izvještaji svih sekcija kojih je ukupno šest unutar same Matice.

Što se tiče financijskog plana, prema riječima tajnice Mire Bakarić, on je usvojen još krajem prošle godine i tu nema niti većih problema, niti novina:

-S obzirom na financijski  plan , možemo reći da nema nekih posebnih novina. I dalje apliciramo na projekte. Trenutačno koristimo  dva nacionalna projekta. Zahvaljujući njima, zapošljavamo dvije osobe što mislim da je zadovoljavajuće. Čim se raspišu, aplicirati ćemo i na EU projekte.

Prvi puta u svome mandatu, Izvještajnoj Skupštini Matice, prisustvovao je i župan Marko Marušić. Tajnica Bakarić ističe, kako je suradnja s županijom odlična tim više što se neposredno pred Skupštinu postigao dogovor s županom u vezi posmrtne-pogrebne pripomoći:

-Posmrtna pripomoć vuče za sobom minuse koji nastaju zbog veće isplate nego uplate. Mi nemamo dovoljno sredstava da te minuse potkrijepimo. Primjerice , minus za prošlu 2023.godinu je 11.372 eura.  Prema postignutom dogovoru, razliku će na godišnjoj razini podmirivati 50%gradovi i općine i 50%županija. To je za nas velika stvar.

U 2024.godini Matica nastavlja s radom svih sekcija a osim radnih aktivnosti planiraju se i izleti. Prvi koji slijedi je u Zagorje, pa nakon toga u kazalište u Osijek. 

Izvještajnoj Skupštini Matice umirovljenika prisustvovali su i gradonačelnik Damir Lneniček i njegova zamjenica Vanda Cegledi koji rad ove iznad prosječne aktivne Udruge redovno podržavaju u njihovom radu.

Izvor: 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik