U Rovišću je jučer, 11. ožujka, održana smotra i osposobljavanje povjerenika i zamjenika povjerenika civilne zaštite Općine Rovišće.
Osposobljavanje je provedeno kako bi se povjerenici i njihovi zamjenici upoznali s pravima i obavezama koje imaju kao pripadnici operativnih snaga sustava civilne zaštite, ali i s osnovnim procedurama i zadaćama u sustavu civilne zaštite te načinima njihove koordinacije u izvanrednim situacijama.

– Kad smo ih birali, birali smo ljude koji su društveno aktivni, koji žele izaći na teren i žele pomoći ljudima u nevolji, a često puta su to razne epidemije, potresi, pandemije, poplave, nekada treba intervenirati u slučaju klizišta ili u slučaju nekog nevremena. Uglavnom su tu naši vatrogasci koji izlaze odmah na teren tako da promptno rješavaju probleme koji se dogode. Treba spomenuti i mogućnost  požara koji su možda nešto češći, ali obzirom da imamo dobro Dobrovoljno vatrogasno društvo Rovišće, koje ima niz sposobnih ljudi i stručnih kadrova ni tu nema bojazni, tako da vjerujem da ćemo i u budućnosti imati sve pod kontrolom, rekao je načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan.

Osposobljavanje je održano u suradnji sa Službom civilne zaštite Bjelovar i  Centrom 112 Bjelovar, a proveli su ga voditelj Službe civilne zaštite Bjelovar Željko Vukoja i voditelj Centra 112 Bjelovar, Danko Stavinoha.