U sklopu Svjetskog tjedna borbe protiv glaukoma koji se obilježava u mnogobrojnim državama i gradovima, pa tako i u Bjelovaru, obilježavanju se pridružila i Općina Rovišće.

Naime, javnozdravstvena akcija “Tjedan oftalmologije” održava se desetu godinu za redom i prvi put svoje aktivnosti proširila je izvan bjelovarske bolnice, pa  se tako očni tlak mogao jučer, 11. ožujka, izmjeriti u Kulturnom centru Rovišće  od 17 do 19 sati.

–  Veseli me zaista da  se odazvao ovako veliki broj našeg stanovništva. To znači da ove javnozdravstvene akcije koje su do sada poduzimane i koje su se isto tako odvijale ovdje u Kulturnom centru   dale na neki način svoj svoj obol svemu ovome, odnosno da su utjecale na brigu o zdravlju, jer kad nekome nešto stalno govorite kad mu nudite priliku da provjeri zdravlje i onda se događa  ovakav odaziv kao što je danas, rekao je načelnik Općine Rovišće, a najavio je i da će se slične javnozdravstvene akcije nastaviti i tijekom godine.

–  Ja sam dosta često kroz svoja prijateljstva  na raznim poljima u kontaktu i s liječnicima i s ljudima koji ne mogu na ovaj način pomoći i sigurno ćemo ove godine imati još najmanje dvije javnozdravstvene akcije, kazao je Prišćan.