Poznato je da se u Grubišnom Polju najdulje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, pa i šire, provodi skrb o starijim osobama. Prvo kroz program Pomoć u kući od 2006. godine, potom program Zaželi, a naposljetku i kroz Centar za pomoć u kući Grada Grubišnoga Polja, koji je ušao u desetu godinu postojanja.

A, programom rada Centra za ovu godinu njegovo je djelovanje planirano do kraja ožujka, kada bi se trebao ugasiti upravo zbog početka iščekivanog nastavka projekta Zaželi, koji bi prema najavama trebao trajati tri godine i njegov će nositelj biti Grad Grubišno Polje. No, dok se za nastavak čeka ugovor Ministarstva, putem Centra je moguće ostvariti usluge obavljanja kućnih poslova, održavanja osobne higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba od pospremanja kuće, prijevoza liječniku i drugog.

Grad Grubišno Polje bi uskoro trebao potpisati ugovor za novi nastavak projekta Zaželi, koji će ovoga puta trajati tri godine, tako da je izvjesno da gašenje Centra neće biti privremeno, budući da bi do kraja 2026. godine trebao zaživjeti i Centar za starije osobe, u okviru kojega će uz ostale za 180 osoba biti pružane i usluge pomoći u kući. Novi program Zaželi osigurat će trogodišnji posao za 29 djelatnica, koje će skrbiti o 174 osobe.

Više o temi u 174. broju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika