Stanovnici garešničke Ulice bana Jelačića nemaju mira posljednjih mjeseci. Nakon što ih je prije nekoliko tjedana prvo uznemiravao jedan lovački pas koji je danima slobodno hodao njihovom ulicom, ulazio im u dvorišta i unosio nemir i strah, sada se u toj ulici pojavila trovačica ili trovač mačaka. O tome su nas obavijestile Milka Novaković i Milka Melec koje žive u Jelačićevoj ulici.

Milka Melec nam je rekla da je netko otrovao nekoliko njenih mačića i da se sada boji da će joj otrovati i preostale mačke. Ona nas je molila da o tome pišemo u našem listu jer je, kako kaže, o tom problemu obavijestila neke institucije, ali bez učinka. To nam je potvrdila i njena susjeda Milka Novaković koja nam je poslala mail u kojem je napisala: „Nije slučajno da je susjedi Milki do sada uginulo šest mačaka, znači da su otrovane. Ne može se nikoga optužiti, ali se sumnja na jednu osobu. Nadam se da će se ta osoba prepoznati.“

– Ako su nekom smetale moje mačke ili radile neku štetu ljudski bi bilo da mi se taj obratio i upozorio na problem pa bi ga riješili. Ovako potrovati mačke nije u redu, ne želim ni pomišljati koliko su te životinje patile. Šta bi bilo da su djeca došla u kontakt s tim otrovom. Uz sve moje molbe, nitko nam nije izašao u susret. Zato vas molimo da objavite ovo kako bi se našla osoba koja bi nam pomogla jer ovo prelazi sve granice ljudskosti – kaže Milka Melac.

Izvor 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik