SUPERSPORT DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA; SEZONA 2023./2024.; 18. KOLO: NK TRNJE ZAGREB – NK BJELOVAR 0:0

Osokoljeni prošlotjednom pobjedom u Bjelovarsko-bilogorskom „El Clasicu“ protiv NK Mladost Ždralovi, nogometaši Bjelovara otputovali su u Zagreb, odnosno tamošnje poznato naselje Trnje gdje su zaigrali protiv istoimenog domaćina u sklopu 18. kola Super Sport Druge hrvatske nogometne lige. Riječ je o utakmici koja se odigrala u sezoni 2023./2024., a važna napomena je da su Bjelovarčani u hrvatsku metropolu otišli bez svog prvog trenera Dine Babića koji je bio spriječen zbog zdravstvenih poteškoća, ali i bez standardnog igračkog dvojca – Čikvar/ Romac koji muku muči s ozljedama. Unatoč tome, gosti su se, uz trenersku palicu Tomislava Juroša, inače Babićevog pomoćnika predstavili u vrlo kvalitetnom svjetlu, pa itekako mogu žaliti što je priča protiv izravnog konkurenata završena bez pogodaka – 0:0.

Ovdje je zapravo riječ o dva sastava koja su ovaj meč dočekala u donjem domu ukupnoga poretka te je suvišno govoriti kako su bodovi i jednima i drugima bili nasušno potrebni. Naravno, zbog mirnoće u budućem razdoblju. Nadalje, ono što ide u prilog našem navodu da je NK Bjelovar taj koji može više žaliti za punim plijenom jest to da je on u svim segmentima nogometne igre nadigrao svog ovotjednog suparnika, kontrolirao zbivanja u sredini terena, a upravo to mnogi nogometni stručnjaci smatraju najvažnijim za rezultatsku premoć. Dakako, sve navedeno dovelo je do kreiranja nekolicine gostujućih  prigoda za poentiranje – ponajviše preko: Motike, Barišića i Stojanovića. No, nažalost po Juroša i društvo niti jedna od njih nije odsjela u mreži zagrebačkog vratara Deana Vujinovića.

Zapravo, umalo se u 60. minuti dogodilo upravo suprotno. Naime, glavni arbitar – Bednjanec označio je kazneni udarac za domaćine, ali istoga je, nasreću po bjelovarski klub odličnom intervencijom „ukrotio“ Frane Barbić – odnedavni novi član Bjelovara koji je svojim dolaskom preuzeo „jedinicu“. Ovim ju je potezom svakako učvrstio, dok će se sada Juroš, Barbić i društvo, uz nadanja u što skoriji povratak prvoga trenera Babića pripremati za nadolazeću subotu – 16. ožujak kada će na svom novoizgrađenom gradskom stadionu pokušati nastaviti svoj pozitivan niz protiv Jadrana iz Ploča. Dvoboj će početi u 15:30 sati te ćemo i tada sve događaje budno pratiti.

Standings provided by Sofascore