Da su se rukometašice Bjelovara „ugasile“ na svim razinama – kako igrački, tako i rezultatski potvrdilo se i ove subote, 9. ožujka u Varaždinu. Naime, izabranice trenera Daria Obrana minimalno su, krajnjim ishodom 28:27 poražene od igračica Koke u sklopu 18. kola 1. HRL za žene. Zapravo, ovo ne bi bilo iznenađenje u nekim prošlim vremenima kada su „Kokice“ bile moćne, ali to sada, u ovom trenutku svakako jest slučaj jer varaždinski se sastav grčevito bori za opstanak u najjačem razredu hrvatskoga ženskoga rukometa. Dakle, možda će mu upravo ovi bodovi biti bodovi spasa, i to protiv momčadi Bjelovara, momčadi koja iz sezone u sezonu cilja na najviša mjesta prvenstvene ljestvice.

Međutim, u ovome svemu u obzir treba uzeti činjenicu da ŽRK Bjelovar već dugo muku muči s ozljedama, odnosno sa skraćenim rosterom te mnoštvom dvoboja u kratkom vremenskom periodu. Ipak, Obranove štićenice su u prvih 30 minuta ovog okršaja prednost imale na svojoj strani, čak i do tri zgoditka, no, na odmor se otišlo s neodlučenih 15:15. Tako su Varaždinke iskazale svoju ogromnu borbenost, htjenje i želju za uspjehom protiv renomiranog suparnika, da bi rukometašice Koke po povratku na parket u nekoliko navrata ostvarile minimalno vodstvo.

Uspjele su to anulirati gošće, od 45. minute preuzeti kontrolu nad zbivanjima ponovo došavši do tri gola viška – posljednji put u 55. kada je na semaforu male dvorane varaždinske Arene stajalo 24:27. Stoga se  činilo da će puni plijen unatoč svim preokretima put Bjelovara. No, Bjelovarčanke u posljednjih pet minuta nisu poentirale niti jednom propustivši nekoliko „zicer“ situacija, „zaradile“ su i dvominutnu kaznu, pa su domaće djevojke zapravo samo prihvatile prigodu napravivši seriju 4:0 i upisavši super vrijedna dva boda.

Standings provided by Sofascore