Odbojkaši Čazme su rutinski odradili utakmicu 17. kola 2. odbojkaške lige – regija sjever protiv Rudara iz Murskog Središća. Bila je to utakmica u kojoj pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, pa je trener Krešimir Donđivić dao priliku svima da odigraju svoju rolu u pobjedi od 3:0 (25:17, 25:18, 25:16). Bila je to jedna dobra predstava nakon neočekivanog poraza u prošlom kolu od Sheefta.

– Prošlo kolo smo igrali jako loše, nismo bili baš kompletni. Zadnja dva-tri tjedna smo loše trenirali. Bilo je dečki koji su bili bolesni ili ozlijeđeni tako da smo bili baš onako u lošem stanju, a ovo kolo kad nije trebalo toliko truda smo igrali baš dobro, tako da mi je malo žao, ali dobro, Daruvar je kiksao protiv Mladosti tako da smo opet  praktički dva boda ispred njih i moramo biti zadovoljni poslije ovog kola, rekao je trener Donđivić nakon utakmice.

Do kraja prvenstva ostalo je još 5 kola, od čega su Čazmanci u zadnjem slobodni, tako da ih od preostalih čeka, prema Donđivićevim riječima, jedna teža utakmica protiv Medicinara koji se u nastavku prvenstva pojačao i tri lakše u kojima ne bi trebalo biti problema.

– Drago mi je da je sve u našim rukama, nemamo se što žaliti i čekati poraze drugih ekipa, treba sve pobijediti i to je to, zaključio je Donđivić.

Idućeg vikenda Čazma igra u gostima kod Croatije, zatim kod kuće protiv Kravarskog, pa u gostima kod Medicinara iz Trnja i za kraj je domaća utakmica protiv sisačkog Quirina.

Na tablici je Čazma  prva s 28 bodova, Daruvar drugi s 24, ali utakmicom manje, a na trećem mjestu je druga ekipa zagrebačke Mladosti s 20. S obzirom na raspored koji slijedi, i Čazmu i Daruvar čeka Medicinar koji bi mogao biti nagazna mina koja bi mogla odlučiti tko će biti prvak i izboriti direktan ulazak u 1. odbojkašku ligu koja kreće iduće sezone.