Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić ugostio je članice Udruge seoskih žena Bjelovarsko-bilogorske županije na svečanom prijemu povodom Međunarodnog dana žena.

Pohvalio je njihov doprinos očuvanju kulture i baštine na tradicionalan način te obećao daljnju podršku njihovom radu.

– Istinski je izazov biti žena, pogotovo u ruralnim područjima gdje se isprepliću tradicionalni poslovi. Biti majka, domaćica i poljoprivrednica zahtijeva nevjerojatan napor i zaista to nije lako biti. Drago mi je što vas mogu ugostiti i podržati vaše napore u očuvanju kulture i baštine na tradicionalan način, posebno u ruralnim dijelovima. Svi znamo da život nije samo u gradovima, već su bitna i manja mjesta i sela oko glavnih gradova. Bjelovarsko-bilogorska županija će uvijek pružati podršku vašem radu kao i ja osobno, izjavio je župan Marušić.

Marušić je također naglasio prisutnost žena na visokim pozicijama u Županiji kao bogatstvo kojim se ponosi.

– Imam čast da sam u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji okružen sa svojim kolegicama i da imam i dvije zamjenice.  Osam je pročelnica od ukupno deset upravnih odjela, većina ravnatelja školskih ustanova su žene. Imamo i žena po našim drugim ustanovama i to je ono bogatstvo koje ja imam oko sebe i to je meni zaista drago i na ponos, dodao je Marušić.

Valentina Smiljanović, predsjednica Udruge, izrazila je zadovoljstvo suradnjom  te nadu da će Udruga seoskih žena nastaviti rasti uz podršku Županije.

– Sretna sam sa svojim članicama i nadam se da će kroz godine suradnja biti sve bolja, da ćemo sve bolje surađivati i imati više novih članica. Mislim da neće biti problema jer uvijek imam podršku, a desna ruka mi je zamjenica gospođa Marija Knežević, kazala je Smiljanović.