Konjički Klub Husar iz Čazme pridružio se nizu humanitarnih akcija koje se organiziraju diljem Hrvatske kako bi se pružila pomoć Katarini Nerlović. Akcija je pokrenuta s ciljem prikupljanja sredstava za daljnje rehabilitacijsko liječenje Katarine koja je pretrpjela ozbiljne ozljede u nesretnom padu sa konja.

Martina Škrlec, inicijatorica ove humanitarne geste je istaknula:

– Radi se o humanitarnoj akciji za Katarinu koja je bila članica našeg kluba i moja dugogodišnja prijateljica koja je nastradala u nesretnom slučaju prilikom pada s konja. Katarina je sada na rehabilitaciji na putu da se ponovno vrati u svijet gdje može samostalno funkcionirati i mi kao klub rekli smo da ćemo se uključiti u prikupljanje sredstava za njenu rehabilitaciju i nadamo se velikom odazivu građana, kazala je Škrlec.

Katarina, dugogodišnja članica Konjičkog kluba Husar, ostvarila je impresivne sportske rezultate te je bila važan član kluba, istaknula je predsjednica kluba, Maja Franješ.

– Katarina je bila deset godina naša članica i stvarno mogu reći da je imala izvrsne rezultate. Natjecala se od županijskih liga, državnog prvenstva, državnih natjecanja za Croatia kup do međunarodnih utrka. Donijela je velike rezultate našem klubu i promociji grada Čazme i kluba na širem području Republike Hrvatske i izvan nje, kazala je Franješ.

U sklopu humanitarne akcije planirana su dva događaja, 9. i 16. ožujka, a program je osmišljen za sve dobne skupine te će uključivati zabavne i edukativne aktivnosti.

– Pripremili smo jedan veliki program za razne dobne skupine, od najmlađih do umirovljenika. Sve je povezano uz konje. Bit će radionica za djecu gdje će moći izrađivati svoje konjiće i plakate, organizirat ćemo jahanje za djecu i starije, vježbe na konjima te predavanje za stariju populaciju o očuvanju zdravlja, istaknula je Franješ.

Humanitarna akcija trajat će od 10:00 do 12:30, ovisno o odazivu i trajanju aktivnosti na prostoru ekonomije u Čazmi. Kutije za prikupljanje dobrovoljnih priloga bit će postavljene kako bi se omogućila podrška i financijska pomoć Katarini u njenom procesu ozdravljenja.

– Ovo je samo početak naših planiranih aktivnosti. Pozivamo sve da se odazovu i da pomognu koliko mogu svojim financijskim prilozima kako bismo omogućili Katarini oporavak, poručila je Franješ.

Ako želite financijski pomoći možete to učiniti i uplatom novca na račun:

OPIS PLAĆANJA: POMOĆ ZA KATARINU NERLOVIĆ

IME: MARIJANA NERLOVIĆ

IBAN: HR7924020063212184937

SWIFT: ESBCHR22