Sindikat umirovljenika Hrvatske-podružnica Bjelovar povodom Dana žena danas je u prostoru u Gundulićevoj ulici  1/3 otvorio tradicionalnu izložbu ručnih radova članica Podružnice.

– U Bjelovarsko bilogorskoj županiji smo jedina udruga Sindikata umirovljenika koja radi od 1994. godine. Ove godine slavimo tridesetu obljetnicu našega osnivanja, a naša udruga broji preko 260 članova , kazala je Ana Široki predsjednica Saveza sindikata umirovljenika.

Otvorenje izložbe došao je podržati i zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara Igor Brajdić koji se osvrnuo na mirovine ali i na isplatu uskrsnica koju će bjelovarski umirovljenici s nižim mirovinama ove godine dobiti po prvi put.

– Mislim da umirovljenici trebaju i zaslužuju imati veće mirovine. To nije na Gradu, to je ipak na Državi, a mi u Gradu surađujemo i pomažemo onoliko koliko možemo, pa iz tog razloga smo po prvi puta ove godine uveli uskrsnice za naše umirovljenike do cenzusa od 340 eura. Stvarno mi je drago što sam došao danas ovdje podržati vas i na ovaj simboličan način, rekao je Brajdić.

Otvorenju izložbe prisustvovao je i Zlatko Barila, prvi čovjek županijskog HSU-a koji se u prigodnom govoru osvrnuo na Dan žena nekad i sad i pozdravio aktivnosti Sindikata umirovljenika.

– Posebno hvala vama  koji ste si dali truda prirediti nam ovu prekrasnu izložbu ručnih radova da nas podsjetite  na  djetinjstvo, a   naša je obaveza da danas  trebamo poštivati žene, ne samo jedan dan u godini, nego svih 365 dana, izjavio je Barila.

Izložbu možete pogledati do 10. ožujka od 9 do 14 sati.