Dobrovoljno vatrogasno društvo Trnovitički Popovac, jedno od 16 DVD-a koji djeluju u okviru Vatrogasne zajednice Grada Garešnice, održalo je redovnu godišnju skupštinu kako bi razmotrilo izvješća o radu u prošloj godini i usvojilo planove za 2024. Društvo je to bogate povijesti koje u svom brojnom članstvu ima i vatrogasnu mladež s kojom aktivno radi i sudjeluje na natjecanjima. Sjednicu je otvorio i vodio predsjednik DVD-a Goran Šuput koji je podsjetio na brojne aktivnosti društva.

– Stručno smo se usavršavali, obavljali liječničke preglede, sudjelovali na natjecanjima te smo redovito provjeravali i održavali vatrogasnu opremu. Pregledali smo sve hidrante u selu, a na svu sreću u prošloj godini nismo imali intervencija. Sada nam je prioritet urediti unutrašnjost vatrogasnog doma, nabaviti još neku opremu koja nam nedostaje među kojima i vatrogasnu odjeću. Radit ćemo i na promociji vatrogastva i upisu novih članova te s tim ciljem surađivati s osnovnom školom u Popovcu – rekao je predsjednik Šuput te posebno istaknuo suradnju društva s gradskom upravom, mjesnim odborom i mještanima Trnovitičkog Popovca.

Uslijedilo je izvješće o radu zapovjednika koje je podnio Dejan Darvaš, blagajničko izvješće podnio je Davor Drežić, a izvješće spremištara Davor Tonković dok je Stevo Števčić pročitao izvješće Nadzornog odbora. Nakon što su usvojena sva izvješća donijeta je i odluka da se vlasništvo na domu prenese na Grad Garešnicu kako bi Grad mogao ulagati u taj dom. U nastavku sjednice uručene su spomenice za 10 godina rada u tom DVD-u Maji Šuput, Antoniji Zjalić i Filipu Josipoviću, za 40 godina Stjepanu Ruža i za 60 godina Bošku Raduloviću.

Izvor 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik