U sklopu Svjetskog tjedna borbe protiv glaukoma koji se obilježava u mnogobrojnim državama i gradovima, pa tako i u Bjelovaru obilježavanju se pridružila i Općina Rovišće.

Naime, javnozdravstvena akcija “Tjedan oftalmologije” obilježava desetu godinu za redom i prvi put svoje aktivnosti proširila je izvan bolnice, pa će se tako očni tlak moći izmjeriti u Kulturnom centru Rovišće u ponedjeljak 11. ožujka od 17 do 19 sati.

-Svi mještani i svi zainteresirani imat će priliku izmjeriti očni tlak BEZ UPUTNICE, zahvaljujući timu liječnika Odjela oftalmologije OB Anđelko Višić i JGL. Očni tlak će mjeriti liječnik. Osim što možete dobiti važne informacije o prvom uzročniku sljepoće u svijetu, glaukomu, možete sudjelovati u humanitarnoj akciji doniranja naočala ˝Daruj bolji pogled˝ gdje će darovane naočale moći iskoristiti oni kojima je to potrebno, a koji nisu u mogućnosti kupiti ih.Zdravlje vaših očiju je važno, stoga se pridružite akciji i pobrinite se za svoje zdravlje, poručili su iz Općine Rovišće.