Foto/Davor Kirin

Za danas je sazvana izborna skupština Kluba 2/105, braniteljske udruge koja okuplja branitelje s područja Grada Čazme te općina Štefanje i Ivanska. Ova udruga broji ukupno 260 članova.

Glavni cilj rada ove udruge je promicanje i održavanje identiteta ove ratne postrojbe te čuvanje uspomena na njen ratni put, kao i zaštita časti i dostojanstva poginulih branitelja.

Predsjednik Udruge, Ivica Bok, istaknuo je izuzetno dobru godinu iza Udruge, ocjenjujući je kao značajnu u svjetlu završetka četverogodišnjeg mandata čelnih ljudi.

-Moram pohvaliti rad ne samo sebe kao predsjednika, već i cijele moje ekipe Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti, koja je protekle četiri godine napravila veliki posao na afirmaciji braniteljske populacije na području bivše općine Čazma. Ja ću dati ljudima na izbor da me kandidiraju. Vjerujem u ovu ekipu, pa se nadam da ćemo ostati zajedno u novom četverogodišnjem mandatu uz neke izmjene, jer imamo podršku braniteljske populacije, kazao je predsjednik Bok, ističući također odličnu suradnju udruge s Gradom Čazmom, općinama Štefanje i Ivanska te Bjelovarsko-bilogorskom županijom.

-Braniteljska Udruga ima izuzetnu suradnju s lokalnom samoupravom i županijom. Mi kao branitelji imamo svoje ciljeve i potrebe te se trudimo ispuniti svoju dužnost prema našim suborcima. Obilazimo mjesta stradanja naših branitelja i njihove grobove. Naravno, ne bismo mogli obaviti ovo bez podrške lokalne samouprave, jer je financiranje naše Udruge preko natječaja prema lokalnim samoupravama i županiji. Također, imamo veliku suradnju s Ministarstvom branitelja, dodao je Bok.

Skupština će se održati danas u Štefanju u 19:00 sati u Domu kulture. Sadašnji članovi su pozvani da prisustvuju, a također se otvara prilika za učlanjenje u Klub 2/105.