Učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskoga Bjelovar osvojili su značajna priznanja na 21. međunarodnom natjecanju “Davorin Jenko”, koje se održalo od 11. do 18. veljače 2024. godine u Beogradu.

Četvero hornista – Elizabeth Aria Cone, Rea Prišlin, Dorian Ćuić i Maksim Radanec, postigli su izvanredne rezultate osvojivši prva mjesta u svojim kategorijama. Dodatno, Elizabeth Aria Cone i Rea Prišlin su uz prvo mjesto stekle i prestižni naziv laureat. Među trombonistima, Jakov Borota je osvojio prvo mjesto i titulu laureata, dok su Karlo Cvitković i Luka Bujan zauzeli druga mjesta.

Gradonačelnik Bjelovara, Dario Hrebak, čestitao je učenicima na njihovim izvanrednim dostignućima te istaknuo važnost njihovog rada i talenta za Bjelovar i šire.

-Ponosan sam na iznimne rezultate naših mladih glazbenika i profesora. Njihovi uspjesi na međunarodnim natjecanjima potvrđuju kvalitetu i posvećenost Glazbene škole Bjelovar. Dokaz su to upornog rada, talenta i stručnosti naših profesora, izjavio je gradonačelnik Hrebak.

Osim učenicima, čestitke su upućene i njihovim nastavnicima i mentorima Ivanu Oškeri, Štefanu Lesaru te Ivani Šošić. Profesor Ivan Oškera izrazio je ponos na svoje učenike i istaknuo važnost njihovih postignuća za Bjelovar, dok je profesor Štefan Lesar potaknuo mlade umjetnike da nastave s istim entuzijazmom i predanošću u budućim projektima.