Udruga čazmanskih umjetnika “čARTer” održala je svoju prvu redovnu skupštinu. Ova udruga osnovana je s ciljem promocije vlastite umjetnosti članova i Čazme. Udruga je okupila 11 članova koji ostvaruju velike pomake u književnosti i likovnoj umjetnosti kod kuće i u inozemstvu. Kroz udruživanje, članovi žele zajednički surađivati, međusobno promovirati svoje radove te istovremeno promovirati Čazmu.

-Tijekom protekle godine, otkako je udruga osnovana 8. veljače organizirali smo niz akcija i aktivnosti koje su privukle veliki broj posjetitelja i sudionika. Među tim događanjima ističu se predstavljanje udruge tijekom Super maratona, uređivanje murala kod Čazmatransa, sudjelovanje u Danima grada te Noći knjige gdje nas je ugostila ravnateljica knjižnice, Vinka Jelić Balta, pobrojao je Slađan Lipovec.

Tijekom ljeta održali su radionicu “čARTer” slika na bazenu koja je bila zajednička za umjetnike i posjetitelje svih dobnih skupina. Održali su i multimedijalni događaj na Gradini, gdje je članica udruge Iva Mihekovec održala zanimljivo predavanje o povijesti Čazme. Osim toga, učenici srednje škole su pisali legende o Čazmi, inspirirani radionicom koju je financirao Grad Čazma, a vodio ju je Slađan Lipovec.

Imali su i posebnu likovnu radionicu u šumi na kojoj je sudjelovao veliki broj posjetitelja.

Planovi za ovu godinu uključuju ponovno održavanje i proširenje aktivnosti koje su bile uspješne prošle godine.

-Prošle godine smo radili bez budžeta. Ove godine imamo budžet od tisuću eura dobivenih od Grada Čazme, kao i prihod od naših članarina. Namjeravamo ponoviti i proširiti aktivnosti koje su bile uspješne prošle godine, najavio je Lipovec.