U nedjelju, 18. veljače, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lipovčani okupili su se na svojoj redovnoj godišnjoj skupštini. Nakon izbora radnog predsjedništva i prebrojavanja prisutnih članova DVD-a s pravom glasa, podnesena su izvješća za 2023. godinu od strane predsjednika, zapovjednika, predsjednika Nadzornog odbora te financijsko izvješće.

Marijan Bertek, predsjednik DVD-a Lipovčani, istaknuo je kako je u posljednjih desetak godina društvo nabavilo značajnu količinu opreme, no istaknuo je problem nedostatka članova.

– Svakim danom nas je sve manje, a zainteresiranost mladih sve je manja. Trudimo se koliko god možemo da omasovimo društvo. Trenutačno naše društvo broji četrdesetak članova, od kojih je jedna desetina interventnih vatrogasaca, dok su ostali pomažući ili poluaktivni, izjavio je Bertek.

Ovo društvo prošle godine obilježilo je 80 godina postojanja i rada, a provelo je i niz aktivnosti.

– Prošle godine uspjeli smo uz pomoć Grada Čazme obnoviti naš vatrogasni dom. Ugradili smo novu stolariju, malo preuredili unutrašnjost te ugradili klima uređaje kako bismo naše sastanke i aktivnosti obavljali u ugodnijem okruženju, dodao je Bertek.

Što se tiče planova za ovu godinu, istaknuto je kako je prioritet održati kontinuitet u radu te pokušati omasoviti društvo i uključiti mlade. Također, planirane su redovne aktivnosti poput održavanja vatrogasnog doma, servisiranja aparata te rad na preventivi.