U subotu, 17. veljače 2024. godine, u organizaciji Povjerenstva za mlade Bjelovarsko-križevačke biskupije održan je Križni put koji je okupio sudionike koji su pješačili od Dubrave do Čazme. Ukupno 260 sudionika, među kojima je većina bila mladih, sudjelovalo je u ovom duhovnom susretu, izražavajući svoju vjeru kroz hodanje, molitvu, druženje te pjesmu, ali i kroz tišinu svojih osobnih molitava, zahvala i prošnji Bogu.

Susret je započeo u župnoj Crkvi sv. Margarete u Dubravi gdje su se mladi okupili, izmolili jutarnju molitvu te krenuli za križem prema mjestima na kojima su se prisjetili muke i smrti Isusa Krista. Križni put vodio je povjerenik za pastoral mladih vlč. Zoran Grgić.

– Hodali smo jednim dijelom cestom, a drugim dijelom nasipom Česme prema Čazmi koristeći bogatstvo i ljepotu prirode koja nas okružuje. Tijekom puta, nekoliko svećenika bilo je na raspolaganju za ispovijed onima koji su to željeli, istaknuo je vlč. Grgić.

Geslo ovog susreta bilo je “Njegove nas rane iscijeliše”, a himna “Sveti plam”. Sudionici su željeli promišljati o Kristovoj muci i ranama koje je sa zemlje Gospodin ponio u nebo.  Za mnoge mlade, ovo je bilo vrijeme osobnog promišljanja i duhovnog jačanja, osobito u korizmi.

– Imali smo obilježje tri čavla kao simbol razmišljanja o križu, trostrukoj žrtvi i oproštenju koje je Krist gospodin zaslužio svojom mukom, smrću i uskrsnućem, dodao je vlč. Grgić, ističući važnost sudjelovanja mladih i njihovu želju da na poseban način izraze svoju vjeru i povezanost s Bogom.

Nakon Križnog puta, u župnoj Crkvi Sv. Marije Magdalene, vlč. Luka Premelč služio je misu za sve sudionike Križnog puta, označavajući završetak ovog duhovnog susreta mladih Bjelovarsko-križevačke biskupije.