Dobrovoljno vatrogasno društvo Miklouš održalo je svoju redovnu godišnju skupštinu u subotu, 17. veljače. Osim domaćih članova, skupštini su prisustvovali i gosti, prijatelji društva. Među njima su bili predsjednik Gradskog vijeća Grada Branko Novković, predsjednica Vatrogasne zajednice Grada Čazme Ivana Žugaj te zapovjednik JVP Grada Čazme Tihomir Brnjanec.

Zapovjednik Dražen Koren iznio je izvješće o radu za 2023. godinu. Istaknuto je da su sudjelovali u jednoj intervenciji, koja je bila vezana uz štetu od vjetra na krovu privatne kuće. Također, održavali su vatrogasno spremište i prostor oko njega, kao i vatrogasne prostorije.

Društvo je također sudjelovalo na različitim događanjima i natjecanjima. Sudjelovali su na osiguranju reli utrka, maratonu od Kaptola do Kaptola, konjskim utrkama. Sudjelovali su na gradskom natjecanju s podmlatkom, gdje su osvojili treće mjesto. Posebno su istaknuli angažman, trud i posvećenost Nikoline Rovišćanec u radu sa djecom.

Osim toga, dva pripadnika su osposobljena za zvanje vatrogasca. Obilježili su Dan svetog Florijana u Mikloušu, Gornjem Dragancu  i na nivou Bjelovarsko-bilogorske županije. Organizirali su natjecanje Kup Svetog Lovre. Redovno su održavali sjednice Zapovjedništva i predsjedništva DVD-a.

Koren je također naglasio da su izvršili provjeru protupožarnih aparata po kućanstvima te ih predali na servisiranje u Javnu vatrogasnu postrojbu Čazma.

– Planovi za ovu godinu su nam sudjelovati na obilježavanju Sv. Florijana u organizaciji Vatrogasne zajednice grada Čazme i u organizaciji Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije. Uputiti članove na liječnički pregled koji su stekli uvjete organizirati vatrogasna takmičenja, organizirati 5. Kup DVD-a Sv. Lovre Mikluš. Sudjelovati na vatrogasnim takmičenjima u organizaciji vatrogasnih organizacija, uputiti članove na školovanje vatrogasnih zvanja u organizaciji Vatrogasne zajednice grada Čazme. Sudjelovati na provjeri strojeva i opreme, provođenju vatrogasne preventive i uređivanje vatrogasnih prostorija i opreme, rekao je Koren.

Tijekom skupštine, prisutnima se obratio i Branko Novković, predsjednik Gradskog vijeća Grada Čazme, istaknuvši važnost prisutnosti djece na skupštinama kao ključnog faktora za opstanak društva.

– Posebno mi je drago kad vidim, kada dođem na skupštinu DVD-a, da su prisutna djeca. To je zapravo ono što će vas držati na okupu, ta djeca koja imaju volju. Na žalost, danas se malo okupilo starih članova koji postoje, ali nažalost, nisu toliko aktivni i ne odazivaju se na skupštine. Moj prijedlog je da ih pokušate na neki način motivirati da ovo društvo, koje ide prema stotoj obljetnici, zapravo opstane. Bilo bi žalosno da ti stari članovi, koji su držali to društvo, ne budu prisutni na stotoj obljetnici. To bi bilo stvarno šteta, zaključio je Novković.