Svake godine se u Memphisu održava International Blues Challenge, najveće svjetsko okupljanje blues glazbenika, a po četvrti put na njemu je sudjelovala i Pop rock škola, koja već niz godina djeluje i u Čazmi. Među članovima su bili i mladi Čazmanci,  Mijo Pušeljić i Andrej Avgustinović kojima je Grad Čazma pomogao  u financiranju troškova puta, a o dojmovima su mladi glazbenici i voditelj Pop rock škole Miroslav Dimić nešto više ispričali  gradonačelniku Dinku Piraku, koji ih je ugostio u Gradskoj upravi u petak, 16. veljače.

– To je za glazbenike velik događaj i drago mi je  da su naša dva Čazmanca  bili upravo tamo i da su doživjeli blues tamo gdje je on i nastao.  Čestitam vam i zahvaljujem  na trudu i što svoje slobodno vrijeme koristite u glazbi. Kroz niz godina vidimo napredak i interes djece. Kao Grad dajemo prostor i  osiguravamo da se može u Čazmi Pop rock škola i održavati, rekao je gradonačelnik Pirak i zahvalio voditelju škole Miri Dimiću i dodao kako se nada da će mladi glazbenici iskustva koja su stekli u Americi koristiti u svom budućem glazbenom životu.

Pop rock škola djeluje već niz godina i iduće godine slavi 20. godišnjicu. U tim godinama 4 puta je predstavljala Republiku Hrvatsku u kolijevci bluesa, Memphisu.  Ove godine škola je predstavljala, ne samo Hrvatsku, nego i  Europu. Zbog svoje mladosti nastupili su u revijalnom programu, ali su po svim pravilima kao i sudionici ostalih programa bili ocijenjeni  te su dobili  dobre ocjene i imali zapažen nastup.

– Drago mi je da iz godine u godinu s Pop rock školom stvarno dobro  radimo i animiramo djecu, učimo ih tim temeljnim glazbenim stilovima poput bluesa i rock’n’rolla i u krajnjoj liniji  to su prepoznali i Amerikanci dodijelivši nam nagradu „Keeping the blues alive“.  To je najveće priznanje koje se dodjeljuje u Americi za razvoj bluesa i opstanak bluesa u svijetu. Bilo nas je 11 mladih glazbenika na bini, a sve zajedno 22, rekao je voditelj Pop rock škole Miroslav Dimić.

Miji Pušeljiću je ovo već drugi put kako je putovao u Memphis, prvi put je to bilo prije 5 godina, a kaže kako je to jedno prekrasno iskustvo kojeg je sada intenzivnije doživio nego kada je imao 11 godina.

– Sad sam opet to shvatio nekakvim totalno drugim očima i drago mi je da sam imao tu priliku. Ovim putem bi se zahvalilo Gradu Čazmi što nam je pomogao da dođemo do toga. Pripremali smo se u sklopu Pop rock škole tako da je cijela ekipa  benda s kojim smo sudjelovali na International Blues Challengeu često vježbali, zajedno smišljali pjesme,  sve uvježbali i otišli odsvirati. Moram napomenuti da su ovaj put sve pjesme koje smo svirali  bile autorske od kojih, moram se pohvaliti,  jedna je bila i moja. A što se tiče karijere, tu radim na tome da se nastavim time baviti, a kako će proći, vidjet ćemo, rekao je Pušeljić i ispričao kako je doživio Ameriku.

– Sve  je dosta komercijalizirano, ali stvarno je to nekakav poseban svijet i to treba vidjeti da bi se moglo razumjeti, kultura, glazba, potrošački svakakvi proizvodi od hrane i pića. Drukčije je sve nego kod nas i jednostavno se treba na to priviknuti. Meni osobno u nekim segmentima je bolje, ali da bih mogao živjeti tamo,  ne bih. Ne dam ja svoju Čazmu baš tako lako, zaključio je Pušeljić, a  slična razmišljanja ima i Andrej Avgustinović.

– Drukčije je i nisam to sve tako zamišljao. Htio bih ponovno ići, ali ja isto ne dam svoju Čazmu, rekao je.

U velikoj mjeri sudjelovanje svoje djece na putovanje i nastup U Americi financirali su i roditelji. Kako je biti roditelj mladih glazbenika podijelile su na susretu Suzana Pušeljić i Ines Avgustinović.

– Onaj tko ima djecu taj razumije, pogotovo glazbenike, ali kada vidite koliko on u tome uživa, onda jednostavno ništa nije teško. Uz pomoć prijatelja, rodbine, pa i Grada Čazme, naravno našeg Mire koji stvarno puno daje za tu djecu i što se tiče glazbe i svega, oni su uživali. I pripreme su imali, stvarno se steklo jedno povezivanje koje je onda tamo prikazano u  Americi. Teško je biti majka jednog glazbenika, pogotovo što je veći, to je teže, ali kad vidite te rezultate i to uživanje, onda ništa nije teško, rekla je Suzana Pušeljić, dok je Ivana Avgustinović dodala kako je ponekad sve teško stizati s obzirom na to da ih stalno treba negdje odvesti, a i financijski je izazovno sve pratiti. Zahvalila se Gradu Čazmi na financijskoj potpori te je sretna što je Andrej našao ekipu s kojom se iz Amerike vratio kao da su članovi jedne obitelji.