Bjelovarsko-bilogorska županija i u 2024. godini nastavlja sufinancirati rad HGSS stanice Bjelovar. Župan Marko Marušić pročelniku Stanice Siniši Atliji u četvrtak 15. veljače uručio je ugovor o sufinanciranju ukupne vrijednosti 15 tisuća eura, 2 tisuće više nego prošle godine.

– Kako je  financijska situacija u županijskom proračunu bolja, tako  su izdvajanja veća. Drago mi je da sredstva dolaze u prave ruke i da će ovaj novac  sigurno biti iskorišten na najbolji mogući način. Stalno govorim da su u HGSS-u  ljudi velika srca koji svoje slobodno vrijeme bez naknade koriste da spase ljudske živote i materijalna dobra, tako da je to sve itekako hvalevrijedno i mi ćemo svakako nastaviti to i dalje poticati. Drago mi je da smo prošle godine sudjelovali u akciji kupnje novog kombija koji će puno pomoći našim HGSS-ovcima. Bjelovarsko-bilogorska županija izdvojila je za to preko 6 600 eura, tako da smo i tu dali doprinos da se stvore i bolji uvjeti kako bi naši članovi HGSS-a mogli lakše i dostupnije pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Bjelovarsko-bilogorska županija će i dalje biti podrška i gledat ćemo da ovi iznosi pomoći iz godine u godinu budu još i veći, rekao je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

HGSS stanica Bjelovar trenutno ima  32 člana čija se  aktivnost  svodi na potrage na području Bjelovarsko-bilogorske županije i dežurstva koja obavljaju po cijeloj Hrvatskoj, dok u slučaju većih katastrofa idu u pripomoć drugim stanicama, kao što je to bio slučaj prošle godine u Vinkovcima nakon nevremena koje je pogodilo to područje.

– Prošle je godine u našoj županiji generalno bilo manje potraga nego inače, ali smo to sve nadoknadili vanjskim intervencijama i više smo išli u pomoć našim susjednim stanicama, kazao je Siniša Atlija pročelnik HGSS stanice Bjelovar koji je rekao i na što će biti utrošena sredstva koja im je Županija namijenila:

– Novce koje dobijemo kroz sufinanciranje trošimo na naše tekuće troškove koji su tijekom godine  poprilični. Imamo dosta vozila koje moramo servisirati, puno aktivnosti, vježbi i osiguranja, tako da to tijekom godine uspijemo potrošiti, rekao je Atlija.

Članovi HGSS stanice Bjelovar ovu priliku su iskoristili i za pokaznu vježbu s potražnim psima u parku Borik u Bjelovaru.