Foto: Davor Kirin

Danas je u Čazmi povodom Valentinova održan poseban susret parova koji su obilježili značajan jubilej, 50 godina zajedničkog života. Organizator ovog događaja je Matica umirovljenika Čazma uz podršku Grada Čazme.

Na ovu tradicionalnu proslavu pozvani su svi bračni parovi koji su članovi Matice i koji su se vjenčali tijekom 1973. godine.  Pozivu su se odazvali bračni parovi Milka i Ivan Rakovčan, Marija i Ivan Radan, Ružica i Ivan Frljužec i Marija i Franjo Dianić.

Foto: Davor Kirin

– Svake godine oko Valentinova posjećujemo bračne parove koji navrše 50, ali i više godina braka. Osim toga, pozovemo ih u suradnji s gradonačelnikom Grada Čazme na jedno malo kratko druženje i odavanje poštovanja za njihov dugovječni zajednički život. 1973. godine, dakle 50 godina prije, bilo je u našemu Matičnom uredu u Čazmi i u Dragancu, vjenčano čak negdje oko 18 bračnih parova. No, međutim, godine nose svoje, tako da su mnogi odselili i s našeg područja i nema ih više ovdje. No, nažalost, neki su od bračnih supružnika i pokojni, a mi smo pokušali okupiti upravo one koji su prije 50 godina izrekli sudbonosno „da“, rekao nam je predsjednik Matice umirovljenika Čazma Franjo Jagatić.

– Danas kada brakovi traju sve kraće mislim da je  vrlo lijepo i vrijedno da se prisjetimo i da malo nam ispričaju kako su oni proživjeli tih 50 godina zajedničkog života. Mi nastavljamo ovu tradiciju, a ja bih možda na kraju samo završio s jednom  zanimljivom pričom o tome što je zapravo bračni život, kazao je Jagatić i zaključio:

 – Bračni je život lađa koja nosi dvije osobe po olujnom moru. Ako samo jedna napravi kakav nagli okret lađa će potonuti!

Parove je pozdravio i gradonačelnik Grada Čazme Diko Pirak i poželio im dobro zdravlje i dug zajednički život.

Foto: Davor Kirin