Bliži nam se početak drugog dijela sezone 2023./2024. Prve županijske nogometne lige Bjelovarsko-bilogorske županije, pa su tako s pripremama započeli i klubovi koji participiraju u ovom društvu. Jedan od tih klubova je i Trnski iz Nove Rače koji za sada na svom kontu ima 21 bod što mu je trenutno dovoljno za sedmo mjesto ukupnoga poretka. Dakle, Račanci su jesenski dio završili nešto skromnije no inače, ali još apsolutno ništa nije gotovo. Uskoro su pred njima novi izazovi te je u igri još mnoštvo bodova. Stoga će sva zbivanja biti jako zanimljivo pratiti, a mi smo za uvertiru prošle nedjelje – 11. veljače posjetili igralište „Domagoj Novak“ gdje nam je igrač/trener Denis Nađ na prvom ovogodišnjem treningu otkrio sve novitete, odnosno planove za buduće razdoblje. Evo što nam je on kazao.

–Na prvi ovogodišnji trening na otvorenom mi se odazvalo 18 nogometaša, dok sam ja 19. Zapravo, s pripremama za drugi dio sezone krenuli smo u bjelovarskoj teretani „Fox“, a to već možemo nazvati našom tradicijom. S tim smo startali kako bismo povratili fizičku formu nakon dva i pol mjeseca stanke, pa i u namjeri družiti se. Dakle, želja nam je imati što bolju atmosferu u momčadi uz naglasak kako ćemo s treninzima pod budnim okom Sanele Medak nastaviti utorkom i četvrtkom u popodnevnim satima. Bit će to uz nogometne treninge, a sveukupno ćemo trenirati pet tjedana. Taj period smatram sasvim dovoljnim da bismo se kvalitetno pripremili s tim da ćemo odraditi 25 treninga. Također, odigrat ćemo pet dobrih prijateljskih mečeva.

Prvi nam dolazi već ove nedjelje – 18. veljače protiv NK Polet Narta, drugi će nam suparnik biti brezovački BŠK, zatim bjelovarska Sloga, pa Napredak iz Rajića, da bismo naposljetku snage odmjerili s nogometašima Bilogorca iz Velikog Trojstva. Važno je kazati kako će domaćinstva svih tih utakmica biti određena naknadno, dogovorom klubova, a obzirom na stanje travnjaka uslijed vremenskih uvjeta.

Kada je riječ o igračkom kadru, odlučili smo se na dovođenje samo jednog pojačanja. Došao nam je Ivan Bazmenjak iz Brezovca, igrač kojeg ćemo koristiti na poziciji stopera, dok nažalost, Đukanović više nije u mogućnosti stajati među našim vratnicama zbog poslovnih obveza. Stoga će priliku dobiti naš junior Jan Vinković, dok ćemo ipak pokušati pronaći još jednog čuvara mreže kako bismo bili još bolji na toj poziciji. Dakle, kombinirat ćemo u tom dijelu priče, a tu nam je i Plantek koji uvijek može uskočiti.

Isto tako, moram reći da će nam se naknadno priključiti naš kapetan Cajner koji ovom treningu nije bio prisutan zbog privatnih razloga, a tu je i Debač koji muku muči s ozljedama, no kojemu se ja nadam u budućnosti jer smatram da se radi o jednom od najboljih pojedinaca ovog nogometnog društva. Naravno, nikako ne smijem zaboraviti niti Vladimira Vlahovića – napadača kojega 6. ožujka očekuje nova operacija koljena nakon koje ga čeka oporavak. Međutim, i on je naš igrač te ga nestrpljivo očekujemo u budućnosti.

Ono što je još važno kazati jest to da će iduće sezone doći do reorganizacije ove lige, a uslijed gašenja Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, pa će ove sezone iz naše lige ispasti četiri sastava. Ipak, mišljenja sam da smo dovoljno kvalitetni da budemo među 10, odnosno da bez poteškoća ostanemo u ovom rangu. Naravno, kada dođe vrijeme razmišljat ćemo o dodatnim pojačanjima jer će iduće prvenstvo biti kud i kamo jače nego što je to slučaj ovoga trenutka. Sada ćemo, shodno svemu pružiti prigodu našim mladcima. Osim već spomenutog Vinkovića tu su još i: Antun Vlahović, Valentić te Mužek.

Ono što želim reći je i to da sam ja ovdje sedam godina i uvijek smo bili među pet najboljih. Stoga, s time bi se osobno zadovoljio i ovoga puta, a na kraju se želim zahvaliti i klupskoj upravi na čijem je čelu Danijel Miličević. Vjerno nas prati, kao i općinski načelnik Knežić te nam svi zajedno omogućavaju odlične uvjete. Dakle, na nama je samo da marljivo radimo i uveseljavamo sebe i svoje navijače – zaključio je iscrpni Nađ koji će u prvom proljetnom kolu svoju momčad 16. ožujka povesti u Velike Zdence na susret protiv tamošnjeg NK Zdenka 91.