6.6 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Načelnik Mavrin o rušenju starih stabala lipe u centru Ivanske: “Predstavljale su opasnost, a zamijenit će ih mlado, zdravo drveće!”

Nove vijesti

U centru Ivanske nedavno su porušena stabla lipe što je izazvalo revolt kod dijela stanovnika koji smatraju kako je sam centar Ivanske ovime izgubio svoju prepoznatljivost, ali i da će dječje igralište ostati bez hlada koje su lipe radile. Zašto su lipe porušene, postavili smo pitanje načelniku Općine Ivanska Željku Mavrinu koji je kazao kako su lipe bile dosta trule te je bilo pitanje vremena kada bi počele stvarati probleme.

– Skoro na svima su vidljivi počeci propadanja, a neke su bile u toliko lošem stanju da bi ih i malo jači vjetar prekrenuo. Ostale su porušene zbog kompletnog uređenja i sadnje novog zdravog drveća koje će pružiti hlad i ljepotu prostoru igrališta. Odabrali smo drveće koje je već malo starije te ima formiranu krošnju kako bismo što prije osigurali ugodno okruženje za djecu. Također, planiramo i izgradnju nove ograde koja će dodatno osigurati sigurnost djece tijekom igre i boravka na igralištu te će stvoriti novu vizuru samog igrališta. S obzirom na obuhvat planiranih radova, bilo bi neizbježno oštećenje korijenja postojećih stabala što bi još više ubrzalo njihovo propadanje. Na uređenje trokuta smo se odlučili zbog učestalih upita mještana i roditelja djece koja koriste navedeno igralište. Skretali su nam pozornost na nesigurnost zbog prometa, loše ograde i nepostojanja vrata, a sada nas prozivaju, odgovorio nam je načelnik Mavrin.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika