U daruvarskom Veteranskom centru smješteno je 200 sudionika stručnog seminara  koji je organiziran od strane Ministarstva hrvatskih branitelja , na temu Izmjena i dopuna Zakona o hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu i članovima njihovih obitelji, zdravstvenim programima i preventivnim aktivnostima u cilju zaštite zdravlja i kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Ministar branitelja Tomo Medved prilikom obraćana prisutnima ,naglasio je kako su:

-…“branitelji stup i kamen temeljac suverene i samostalne države te ova Vlada kontinuirano izgrađuje odnos prema njima onako kako to zaslužuju pobjednici. S početkom ove 24.godine vratili smo sva umanjenja ,tj. ona prava koje su prijašnje Vlade oduzele a kroz slijedeća dva dana postići ćemo rješenja koja će biti po mjeri hrvatskih branitelja.“

U ime domaćina Veteranskog centra Daruvar ravnatelj general Josip Lucić naglasio je kako je zadovoljan onime u kojem smjeru ide novootvoreni centar:

-Daruvarski Centar se trenutačno priprema za doček treće po redu grupe koja dolazi na smještaj. Sve ide po planu. Ovaj kongres je samo pokazatelj kako Centar ima širu društvenu korist i kako će postati institucija na korist svih građana.

Suorganizator seminara je Uprava za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja  a u radu seminara sudjeluju sve službe Ministarstva hrvatskih branitelja, županijski uredi koji surađuju s resornim Ministarstvom, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, Centri za socijalnu skrb i udruge proistekle iz Domovinskog rata. (vi)

Izvor: 043 bjelovarsko-bilogorski vjesnik