Iako se Dan zaljubljenih -14.veljače pretvorio u komercijalni blagdan sama poanta je širenje ljubavi, pa iz toga razloga ne treba od njega bježati niti ga ignorirati. Kako su cvijeće i ljubav oduvijek išli zajedno, ne čudi stoga činjenica da baš cvjećari ovih dana imaju najviše posla.

Svaki je cvijet lijep i poseban i njime kao poklonom se sigurno neće pogriješiti. Za Valentinovo ili Dan zaljubljenih obično se kupuje ruža i to ona crvena jer je ona dokaz duboke ljubavi. Tako tvrde i daruvarski cvjećari, ali običaji i navike se polako mijenjaju:

-Istina, ruža je još uvijek najtraženiji cvijet za Valentinovo posebice ona crvena. Međutim ,mlađe generacije sve češće kupuju i drugo cvijeće. Posebno se traže šareni buketi, veći ili manji kao i flowerbox pakovanje.

 No, poznato je da postoji i „tajni jezik cvijeća“-florografija, kada odabirom boje i samoga cvijeta voljenoj osobi prenosimo bez riječi naše emocije.

Tako ruža može biti i u omiljenoj boji voljene osobe a time smo rekli više nego što mislimo. Bijela simbolizira čistu ljubav, ružičasta nježne emocije, narančasta strast, ljubičasta ljubav na prvi pogled a žuta brižno prijateljstvo.

Osim ruža postoji i drugo cvijeće koje se može pokloniti. Primjerice tulipani koji govore da je prijateljstvo temelj svake ljubavi. Anemone predstavljaju burnu vezu, orhideja se poklanja profinjenoj i elegantnoj osobi kojoj želite iskazati duboku ljubav i odanost. Kale predstavljaju kraljevsku ljepotu a pokloniti sukulente za Valentinovo znači vječnu i dugotrajnu ljubav.

Na kraju ,bez obzira na poklon koji odaberete, ne treba zaboraviti da ljepota ljubavi leži u onim malim ,svakodnevnim stvarima koje će uljepšati ne samo dan već život vašoj voljenoj osobi.(iv)

Izvor: 043 bjelovarsko-bilogorski vjesnik