HSU Daruvar sazvala je  sjednicu gradskog odbora na kojemu se uz prisustvo kvoruma odradio dnevni red , a na kojemu se našlo nekoliko točaka. Između ostalog bila je i točka kooptiranja novih članova:

-S obzirom na činjenicu da su naši dugogodišnji članovi zbog zdravstvenih problema prisiljeni malo pauzirati i svoje aktivnosti svesti na minimum, odlučili smo ih zamijeniti drugim članovima. Ovo je izborna godina i pripreme  su već lagano započele. -pojasnio je predsjednik stranke Zdenko Franekić.

Bila je ovo ujedno i prilika da se predsjednik u ime svoga članstva zahvali vjernim članovima koji su svojim radom od samoga osnutka HSU Daruvar ostavili neizbrisiv trag .

-Zbog trenutačnog zdravstvenog stanja moram malo pauzirati. Naravno, ukoliko bude zatrebalo išta pomoći, bit ću na raspolaganju. -izjavio je Ljudevit Havranek koji je član Hsu-a Daruvar od osnutka, 2005.godine a koji je u zadnjem mandatu obavljao poslove tajnika.

Pod točkom razno, članovi G.O. složili su se da se na ovogodišnjim izborima mora više poraditi na statusu umirovljenika na nivou cijele države.

-Umirovljenici su na rubu siromaštva. Ne samo u Daruvaru, već u čitavoj zemlji. Ono što moramo prije svega uraditi je približiti se radno-aktivnom stanovništvu koje već sada treba razmišljati o umirovljeničkim danima, koji mora se priznati dođu pre brzo. Bilo bi jako dobro kada bi nas prepoznali i mlađi ljudi, koji nam se mogu pridružiti u našoj borbi za bolje sutra!- poručio je predsjednik Zdenko Franekić.(iv)

Izvor: 043 bjelovarsko-bilogorski vjesnik