7.7 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

ŽRK Bjelovar u nedostatku mnoštva super važnih igračica “pao” pred domaćim navijačima

Nove vijesti

PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA ZA RUKOMETAŠICE; ZAOSTALO, 12. KOLO SEZONE 2023./2024.:

ŽRK BJELOVAR – ŽRK DALMATINKA PLOČE 23:26

Zakon velikih brojeva ipak je odigrao svoje kada su u pitanju rukometašice Bjelovara. Naime, da budemo još precizniji, izabranice trenera Daria Obrana nakon dugo vremena poražene su na svom terenu – u dvorani Europskih prvaka, a tim podvigom može se pohvaliti momčad Dalmatinke iz Ploča koja je trijumfirala krajnjim ishodom 23:26. Zapravo, ovom gubitku najboljeg Bjelovarsko-bilogorskog sportskog kolektiva unazad nekoliko godina „kumovale“ su brojne poteškoće, odnosno ozlijede i bolesti stožernih igračica. Trener Obran nije mogao računati na ozlijeđene Mrđen te Krizmanić, dok kapetanica Mirna Gašparović već neko vrijeme muku muči s upalom pluća. Isto tako, Rea Jelenović neće tako skoro moći pomoći svom klubu zbog trudnoće, a ovom prilikom se ne može zaboraviti niti to da su sestre Gavrić – Ana Maria te Mihaela bile u sastavu, ali pod tabletama zbog borbe s temperaturom.

Dakle, nisu ovo alibiji, već surove činjenice pod kojima Bjelovarčanke protiv raspoloženih Dalmatinki, koje su osjetile krv, a u čijim redovima participira Lucija Ivanda – nekadašnja članica ŽRK Bjelovar nisu uspjele parirati unatoč nedvojbenom htjenju. Porazu unatoč, bjelovarske rukometašice zadržale su treću poziciju ukupnoga poretka, no, potencijalno je mogu izgubiti već danas. Naime, već danas će se u Nedelišću sastati čakovečki Zrinski te Pločanke, koje će u svega nekoliko dana odigrati tri dvoboja, a ukoliko slave Međimurke od svog velikog rivala preuzet će to treće mjesto. Stoga, bit će zanimljivo pratiti i ovih čakovečko – pločanskih 60 minuta rukometne igre uz konstataciju kako je ovih bjelovarsko-pločanskih za simpatizere ŽRK Bjelovar bilo vrlo teško gledati.

Bile su Obranove majstorice jako nervozne što se osjetilo od samoga početka. Također, nervozan je bio i sam domaći strateg, pa i čitava bjelovarska klupa, a sve zbog svima u dvorani nejasnih odluka sutkinja Blažek i Kolarek iz Koprivnice. Dovelo je to do toga da je Obran već u 25. minuti dobio crveni karton uz naglasak da je već ranije, točnije u 13., za Bjelovarčanke nesretnoj minuti na semaforu stajalo 3:8. Dakle, već tada se dalo naslutiti da ovo za bjelovarskog ženskog rukometnog prvoligaša neće biti dobra večer, a niti nastavak priče nije bio puno bolji. Dapače, upravo suprotno. Sve što je moglo poći po zlu za domaće djevojke pošlo je, pa se na predah otišlo s pomalo nestvarnih 8:16. Tako se već u tim trenucima poraz nagovještavao s tim što su Bjelovarčanke u drugih 30 minuta iskoristile mali pad kod gošći i ublažile neminovno.

Stoga, zaključak cijele ove priče jest taj da će ŽRK Bjelovar sve ovo morati podrobno analizirati što je prije moguće, zaliječiti sve rane, a prilika za iskupljenje doći će već u srijedu – 14. veljače. Zaigrat će tada ŽRK-ice protiv istog suparnika samo što će to sada biti u sklopu osmine finala hrvatskoga kupa. Meč će se igrati u dvorani Srednjih škola Bjelovar zbog zauzeti DEP-a, a kakav će ovoga puta biti rasplet preostaje nam vidjeti. Dodajmo ovome da je pločanski sastav do velika dva boda predvodio dvojac Andrijana Vlatka Jelčić (15 intervencija) te Iva Bule koja je postigla okruglih 10 pogodaka. S druge strane, Bjelovaru nije pomoglo niti osam egzekucija Tonke Oremović.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika