U suradnji sa Županijskom komorom Bjelovar, predstavnici Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Bjelovaru održali su prezentaciju Mjera aktivne politike zapošljavanja za 2024. godinu te sustava obrazovanja kroz vaučere, u prostorima Hrvatske gospodarske komore u Bjelovaru.

U uvodnom dijelu, predstojnica Područnog ureda Bjelovar, Martina Topalović, iznijela je rezultate korištenja mjera u 2023. godini. Istaknula je podatak da je u 2023. godini u mjere bilo uključeno 1.852 osoba, za što je utrošeno 6.065.309,89 eura. Mjere su ciljane prema nezaposlenim osobama, ostalim tražiteljima zaposlenja i poslodavcima te su usmjerene na poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja, stjecanje prvog radnog iskustva kroz pripravništvo, obrazovanje putem vaučera za zaposlene i nezaposlene, usavršavanje zaposlenika te poticanje mobilnosti radne snage.

Andrea Bilandžija i Ivana Ćuk predstavile su poslodavcima program aktivne politike zapošljavanja s uvjetima i kriterijima za korištenje mjera. Poseban naglasak stavljen je na digitalna i zelena radna mjesta. Također, Ivana Ćuk je naglasila važnost korištenja vaučera, koje je u 2023. godini koristilo više od 300 osoba.

Nakon prezentacije u Bjelovaru, ista će se tijekom idućeg tjedna održati u Daruvaru i Grubišnom Polju.