Na razini godišnjih ugovora, Grad Daruvar je iz proračuna izdvojio više od 260.000 tisuća eura za financiranje sportaša, vatrogasaca kao i tehničke kulture.

-Mi smo iskreno zadovoljni, jer svako povećanje uvijek dobro dođe. Ove godine je Zajednica tehničke kulture Daruvar dobila 13 tisuća eura. Kao i proteklih godina, svaka udruga, njih pet unutar Zajednice dobiti će sredstva za financiranje režija i ostalih potreba. Ostatak koji će nam ostati preusmjeriti ćemo prema dogovoru i odluci Upravnog odbora. –izjavio je predsjednik Zajednice tehničke kulture Saša Selihar

Ugovor je potpisan i s Vatrogasnom zajednicom koja je ove godine sufinancirana za svoj rad  s 60.tisuća eura. Najveći dio financijskog kolača otišao je za provođenje javnih potreba u sportu – 188.800eura. 

-Iznos je isti kao i lani. Istina, mi smo tražili malo povećanje,nismo ga dobili, međutim moramo biti zadovoljni i s ovim. Izdataka je puno ,ali puno je i udruga unutar Zajednice. Polovina odobrenih sredstava ide za plaće pet djelatnika. Jedan dio ide za održavanje dvorane a ostatak dijelimo na 20 udruga i to sukladno kriterijima. –pojasnio je predsjednik Zajednice Tihomir Djedović.(iv)

Izvor 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik