ŠRD Ilova iz Garešnice prošlog je vikenda u svojoj ribičkoj kući pokraj ribnjaka Skresovi održalo godišnju skupštinu na kojoj je uz garešničke ribolovce bio nazočan i gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija, koji je i sam član tog ribolovnog društva. Skupštinu je vodio predsjednik Ilove Dražen Bengez, a skupštinari su jednoglasno prihvatili izvješća koja je podnio.

Prošlu godinu, rečeno je, obilježile su brojne aktivnosti te udruge, od rekreativnog ribolova preko sudjelovanja na natjecanjima do radova na uređenju okoliša ribnjaka. Završena je prilazna cesta ribnjaku, asfaltirano parkiralište s rasvjetom, saniran je nasip i postavljenje su dodatne platforme za pecanje na ribnjaku koji je redovito poribljavan. Društvo je sudjelovalo i u organizaciji raznih manifestacija, a zabilježen je dolazak velikog broja ribiča i drugih posjetitelja.

Predsjednik Bengez zahvalio se Gradu Garešnici na financiranju brojnih radova na uređenju Skresova, a istaknuo je brojne uspjehe natjecateljskih ekipa i pojedinaca na međunarodnim i državnim natjecanjima s kojima su u društvu također vrlo zadovoljni. U ovoj godini planiraju nastaviti uređenje Skresova, a prioritet je rekonstrukcija vanjskog sanitarnog čvora te prostora na kojem su vanjski stolovi i dječje igralište. Što se tiče organizacije manifestacija i natjecanja, kako je rečeno, u tom dijelu čeka ih najsadržajnija godina do sad.

Skupštinarima se u ime Zajednice športskih ribolovnih društava Grada Garešnice obratio Mladen Čačić, a pohvalno o radu društva potom je govorio gradonačelnik Josip Bilandžija. Nakon skupštine uslijedio je zajednički ručak i druženje ribiča.

Izvor 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik