PRIJATELJSKA NOGOMETNA UTAKMICA:

NK ZELINA – NK MLADOST ŽDRALOVI 0:1

NK Mladost Ždralovi i dalje ne zna za poraz u ovom pripremnom razdoblju. Naime, sastav trenera Miroslava Bojka je nakon super uvjerljive pobjede prošle subote – 3. veljače u Krapini protiv nogometaša Zagorca krajnjim ishodom 0:7 jučer – srijeda, 7. veljače kao gost savladao i momčad Zeline. Semafor je po isteku vremena predviđenog za igru pokazivao minimalnih 0:1 uz napomenu kako je zelinski klub član zagrebačkog trećeligaškog društva te se u njemu nalazi pri samom dnu ljestvice. Valja naglasiti i to da jedna od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti ovom prilikom nije bila previše efikasna niti pucački raspoložena, ali je i takvo njeno izdanje bilo dostatno za četvrto pripremno slavlje.

Dvoboj je poslužio svrsi, a Bojko je za ovih 90 minuta pripremio dva sastava te je svaki od njih dobio po jedno poluvrijeme. U oba ta poluvremena gosti su bili puno kvalitetniji, dominirali travnjakom, pa Bojko i njegovi pomoćnici viđenim mogu biti posve zadovoljni iako je izostao veći broj pogodaka. Zapravo, razlog ovakvoga izdanja momaka iz bjelovarskog predgrađa zasigurno jest umor uzrokovan brojnim mukotrpnim treninzima. Međutim, ta je pojava u ovoj fazi normalna te članovi NK Mladost Ždralovi nisu niti malo zabrinuti. Riječ je o popularnoj „pozitivnoj boli“ što je s nekoliko riječi potvrdio i Antonio Cvančić – pomoćni trener crvenih iz Ždralova.

–Istina je. Na našim igračima je vidljiv umor, ali bih rekao kako smo unatoč tome u Zelini odigrali i više nego dobar meč. Imali smo veliku dominaciju te pritom kreirali mnoštvo izglednih situacija za egzekuciju. Već spomenuti umor razlog je nešto slabije realizacije, no, to je za pripremni period sasvim razumljivo – kratko nam je rekao Cvančić.

Inače, pobjednički gol postigao je Šurmin u 85. minuti, i to nakon jedne brze akcije, odnosno povratne lopte Hudačeka. Uz sve navedeno, veseli činjenica što vratarski tandem Srbljanović/Vincelj ponovo nije primio gol, a zapravo nije niti mogao jer momčad Zeline nije opasnije zaprijetila vratima. Također, ovome treba dodati da Bojko i njegovo društvo s pripremnim utakmicama nastavljaju već ove subote – 10. veljače. Bit će to u Sesvetama od 14:30 sati, a naravno, i ta ćemo zbivanja pratiti s velikim zanimanjem.