7.7 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Potpisan ugovor: Grad Bjelovar kreće u gradnju novoga vrtića na sjeveru grada

Nove vijesti

Projekt izgradnje i opremanja vrtića, koji će se nalaziti u Ulici Viktora Bubnja, vrijedan je 2,4 milijuna eura, a bespovratno sufinanciranje iz Nacionalnoga plana oporavka i otpornosti iznosi 649.810,87 €.

Nakon provedenog postupka javne nabave, dobiven je i izvođač radova – Tom gradnja d.o.o.

Gradonačelnik Dario Hrebak potpisao je u četvrtak, 8. veljače, Ugovor za izgradnju i opremanje novoga vrtića s direktorom Tom gradnje d.o.o. Vinkom Tomićem.

Hrebak je kazao kako će se gradnjom ovog vrtića problem broja neupisane djece u vrtić riješiti samo djelomično.

– Izgradnjom i opremanjem Dječjeg vrtića Viktora Bubnja dobit ćemo područni vrtić u kojem će biti 64 nova mjesta. Zato sam i rekao, samo praktički jednu trećinu ćemo riješiti problema vrtićkih kategorija. Ukupno će biti četiri skupine, dvije vrtićke i dvije jasličke. Ukupno 40 djece vrtićke dobi u dvije vrtićke skupine te dvije skupine za djecu jasličke dobi po 12 djece u skupini, odnosno 24 djece jasličke dobi. Bit će to sedmi objekt već u ingerenciji Dječjeg vrtića Bjelovar. Izvođač se obvezuje započeti s radom nakon potpisivanja ugovora i uvođenja u posao te isti završiti u roku od 24 mjeseca. Ja se nadam da će to biti i puno ranije, a naručitelj će izvođača uvesti u posao najkasnije u roku od petnaest dana. Dakle, za dva tjedna nas možete očekivati nas  s kacigama i da zakopamo prvu lopatu, kazao je Hrebak prilikom potpisivanja ugovora.

Na potpisivanju Ugovora bila je prisutna i ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar Anna Lauš koja je kazala kako je ovo sretan trenutak za Dječji vrtić Bjelovar, ali i za građane.

– Naši kapaciteti se povećavaju. Nadamo se da će to doprinijeti tome da se i standardi poštuju i da svi zajedno budemo zadovoljni s uvjetima boravka djece u dječjim vrtićima. Ovo je nastavak politike gradonačelnika i Grada na unapređenju predškolskog odgoja. Mislim da ste i sami svjesni u kojoj mjeri su u ovih nekoliko godina uvjeti poboljšani i koliko je podignuta kvaliteta boravka djece u dječjim vrtićima. Mi i dalje nastavljamo na edukacijama i stručnim usavršavanjima i da kvalitetu boravka  prati i kvaliteta naših djelatnika, rekla je Lauš.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika