Nesvakidašnja priča dolazi iz jednog trgovačkih lanaca u Hrvatskoj. Naime, dovitljiva blagajnica uz pomoć članova obitelji potkradala je trgovinu u Zaboku u kojoj radi. Zaštitari su primijetili da mlada radnica ne naplaćuje sve artikle svim kupcima, stoga su je odlučili pažljivije motriti, prenosi Zagorje.com.

Prošlog tjedna u večernjim satima zaštitari su zaustavili ženu koja je plaćala stvari kod blagajnice koja im je bila sumnjiva. Blagajnica je ženi naplatila račun u vrijednosti nekoliko eura, a u kolicima je imala robu vrijednu gotovo 200 eura.

Ženu i blagajnicu zaštitari su odveli u tzv. detektivsku sobu gdje su ih ispitivali jesu li u rodu, što su negirale. Potom su pozvali policiju, a kada su stigli u trgovinu blagajnica je priznala da je žena, kojoj je robu naplatila nekoliko eura, njezina majka. Istragom su ustanovili da su kod blagajnice robu na isti način “kupovali” njezini brat i sestra.

– Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako hrvatska državljanka u nekoliko navrata tijekom 2024. godine nije naplaćivala kupcima sve artikle te je počinila trgovini materijalnu štetu od više stotina eura. Protiv hrvatske državljanke podnosi se posebno izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pronevjere – rekli su iz policije.

Blagajnica više ne radi u trgovačkom centru, nije poznato je li dobila ili dala otkaz.