Bjelovarske rukometašice ove će se subote – 10. veljače nakon dugo vremena vratiti u svoju dvoranu Europskih prvaka. Izabranice trenera Daria Obrana će poslije mnogih uspješnih gostovanja – što u europskom natjecanju, što u domaćem prvenstvu od 17:20 zaigrati protiv ŽRK Dalmatinka Ploče. Bit će to dvoboj zaostalog, 12. kola Prve hrvatske rukometne lige za žene, a shodno trenutnom stanju ukupnoga poretka, trenutnoj formi ove dvije momčadi, ali i zbog domaćeg parketa posve je jasno da je status favorita na strani Bjelovarčanki.

Naime, kapetanica Mirna Gašparović i njene suigračice ovih će 60 minuta rukometne igre dočekati s okruglih 20 bodova što im je za sada dovoljno za visoko drugo mjesto. S druge strane, Dalmatinke, koje s klupe predvodi iskusno trenersko ime – Ivan Jerković, dok se na terenu kao igračica nalazi Lucija Ivanda – bivša članica Bjelovara, što će ovom događaju dati dodatnu draž u rukometni grad stižu kao sedmoplasirane s 11 bodova na svome kontu.

Dakle, i ovog puta najvažnija stavka bit će bjelovarski pristup te će sve ovisiti isključivo o Obranovim majstoricama. Ukoliko cjelokupna priča bude na nivou njihovih dosadašnjih ovogodišnjih izvedbi novi trijumf nikako ne bi trebao doći u pitanje. Jer, realno, bjelovarski ženski rukometni prvoligaš puno je kvalitetniji.

Naravno, ŽRK-ice će do tog trijumfa lakše doći uz podršku s tribina, pa nimalo ne dvojite. Provedite subotnje poslijepodne u hramu bjelovarskog rukometa i svi zajedno vodimo najbolji Bjelovarsko-bilogorski sportski kolektiv unazad nekoliko godina do još jednog uspjeha. Ponovo pokažimo kako se navija za svoj omiljeni klub, odnosno kako u Bjelovaru za suparnika bodova nema. Iznad svih – ŽRK Bjelovar!