Program izgradnje komunalne infrastrukture u Grubišnom Polju za ovu godinu koji je pred kraj prošle godine prihvatilo Gradsko vijeće težak je nešto više od pola milijuna eura, te je za oko pedeset tisuća veći od prošlogodišnjeg. Obuhvaća više područja ulaganja u infrastrukturu. U javne prometne i zelene površine bit će uloženo oko 67.000 eura. Dio novca rezerviran je za drugu fazu obnove nogostupa u Zdenačkom gaju, te dio za izgradnju nogostupa od Ignjatičke do kraja Jemeršićeve ulice.

U nerazvrstane ceste bit će uloženo oko 285.000 eura. Ulaganja u javna parkirališta te u građevine za gospodarenje otpadom u ovoj godini sukladno planu neće biti, a u uređenje groblja bit će uložena 31.000 eura.

Vijeće je za ovu godinu utvrdilo i plan gradnje komunalnih vodnih građevina koji je težak gotovo 3.1 milijuna eura. Čime je gotovo identičan prošlogodišnjemu. Za odvodnju i pročišćavanje voda predviđeno je najviše novca, odnosno ulaganje od nešto više od dva milijuna eura. U dijelu tih investicija 64 posto udjela financirat će Hrvatske vode, 16 posto Grad Grubišno Polje, dok će vodovod Grubišno Polje platiti PDV. Dio novca osigurat će i Hrvatske ceste.

Više pročitajte u 172. broju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika koji je dostupan od četvrtka 8. veljače