Ministarstvo kulture je i ove godine raspisalo javni poziv za sudjelovanje u programu naziv ‘Ruksak pun kulture’ svrha kojega je poticanje djece i mladih na razumijevanje i usvajanje umjetnosti i kulture u dislociranim i prometno slabije povezanim područjima Republike Hrvatske. Program omogućava pripremu i provedbu različitih kulturnih i umjetničkih programa prilagođenih djeci i mladima u vrtićima, osnovnim i srednjim školama u dislociranim, prometno slabije povezanim područjima Hrvatske.

Nakon dvije uspješne prijave u proteklom razdoblju Dječji vrtić Tratinčica Grubišno Polje javio se i na ovogodišnji javni poziv.-Dva smo puta do sada uspjeli ostvariti projekt putem tog programa. Prvi puta je bio vezan za kazališnu umjetnost, kada je održana besplatna kazališna predstava za djecu, a lani je projekt bio vezan za vizualnu umjetnost. Tada su projekt odradile dvije arhitektice ponajprije kroz priču za djecu, koju su kasnije pretvorile u vizualni doživljaj s djecom. Ove smo se godine prijavili sa željom da ostvarimo projekt u plesnoj, odnosno ponovno vizualnoj umjetnosti-kaže ravnateljica vrtića Biljana Katić.

Rezultati novoga natječaja trebali bi biti poznati krajem travnja, a u realizaciju bi trebali krenuti nakon što budu određeni i izvođači pojedinih programa. U vrtiću se nadaju da će i ove godine uspješno biti riješena njihova prijava.

Više pročitajte u 172. broju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika koji je dostupan od četvrtka 8. veljače