6.6 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Članovi Udruge vinogradara i vinara Čazma održali godišnju skupštinu

Nove vijesti

Udruga vinogradara i vinara Čazma održala je svoju godišnju skupštinu na kojoj je Ivan Katalenić, predsjednik udruge, podnio Izvješće o radu za 2023. godinu, kao i Plan rada za tekuću godinu prisutnim članovima udruge.

Tijekom prethodne godine, članovi udruge aktivno su sudjelovali na nekoliko izložbi vina u suradnji s prijateljskim udrugama, te su obilježili tradicionalne manifestacije poput Vincekova i Martinja. Također, vinogradari i vinari su sudjelovali u nizu događanja organiziranih od strane Grada Čazme i gradske Turističke zajednice.

Unatoč tome što je većina planiranih aktivnosti ostvarena, Katalenić je istaknuo neaktivnost dijela članova kao glavni problem. To se posebno manifestira kroz nedostatak sudjelovanja na stručnim izletima, kao što je bio nedavni posjet Jastrebarskom, na kojem je sudjelovalo samo 16 članova od ukupno 38. Katalenić je izrazio razočaranje ovim nedostatkom angažmana te je istaknuo da se moraju pronaći načini za poticanje veće participacije članstva.

– Neki članovi, večeras ih naravno nema ovdje, kažu da se ništa ne događa u udruzi i da nigdje ne idemo. Kad ih pozovem da idemo na izlet, kažu da ne mogu ići. Nema ih ni na Vincekovu, ni na Martinju, ni igdje drugdje. I onda, tko je kriv što se ništa ne događa? Predsjednik s Upravnim odborom, izjavio je Katalenić.

Govoreći o planovima za tekuću godinu, Katalenić je najavio daljnje sudjelovanje na izložbama vina te edukaciju vinogradara. Također, u tijeku su pripreme za međunarodnu izložbu vina “Čazmanski vinokap”.

– Čazmanski vinokap je naša međunarodna izložba vina koja će se održati 23. ožujka, u subotu. Prikupljanje uzoraka vina, likera i rakije bit će održano 2. ožujka u prostorijama Multifunkcionalnog centra u Čazmi, od 15:00 do 20:00 sati. Samo ocjenjivanje će provesti komisija 6. ožujka, pod vodstvom predsjednice Ivane Alpeze. Proglašenje najboljih vina bit će na samoj izložbi 23. ožujka, najavio je Katalenić.

Na skupštini su sudjelovali i svoju podršku radu udruzi dali su Zlatko Pavičić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Bjelovarsko-bilogorske županije, te Nedeljka Baćani, vijećnica Gradskog vijeća Grada Čazme, koja je prisustvovala u ime Grada Čazme.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika