Bjelovar je uspješno kandidirao novi projekt „Zaželi“ za pružanje pomoći starijim i nemoćnim osobama u njihovim domovima te mu je odobreno bespovratno financiranje u iznosu od 1.485.000,00 eura.

U sklopu ovog projekta bit će zaposleno 33 djelatnika koji će se brinuti o 198 starijih i nemoćnih osoba u Bjelovaru. Ovi djelatnici bit će odabrani putem javnog natječaja koji će biti proveden tijekom ožujka i travnja.

Projekt “Zaželi” trajat će 3 godine, dok će sama pomoć starijim i nemoćnim osobama biti pružena tijekom 30 mjeseci, što predstavlja značajno razdoblje kontinuirane podrške. Zanimljiva novost je da će se prvi puta provoditi javni natječaj i za same korisnike, starije i nemoćne osobe, sukladno pravilima Europske unije.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić čestitao je Ivani Bekavac na uspješnom pisanju projekta te istaknuo da je resor koji vodi pročelnica Grgić Škaurin zadužen za raspisivanje natječaja i  provedbu natječaja, koju je do sada na zadovoljstvo starijih osoba uspješno provodila Željka Majurec,.