5.8 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Adam Davenport u Zagrebu pokreće radionicu glume Chubbuck tehnike koju koriste holivudske zvijezde

Nastava počinje 10. veljače: tehnika koju koriste glumci kao što su Jim Carrey, Brad Pitt i Charlize Theron

Nove vijesti

Glumačka radionica pod vodstvom Adam Davenport održat će se u Zagrebu 10. i 11. veljače. Tehnika koja se uči je ona Ivane Chubbuck, koju su koristila neka od najvećih imena filma, uključujući Jim Carrey, Halle Berry, Brad Pitt i Charlize Theron.

Temeljena na međunarodnom bestseleru “The Power of The Actor” renomirane profesorice glume Ivana Chubbuck, Chubbuck tehnika pomaže glumcima da kreiraju likove na temelju svojih osobnih potreba i životnih iskustava, olakšavajući glumcima da se povežu sa svojim likovima na dubljoj razini. Na primjer, iskustvo boli navodi nas na poduzimanje proaktivnih radnji kako bismo je prevladali. Ovom tehnikom glumci koriste svoju osobnu bol, nesigurnost, traume i strahove kako bi ostvarili cilj lika kojeg igraju. To čini lik vjerodostojnijim i prepoznatljivijim publici.

Tečaj se održava u Studiju Ilica i može se pohađati 1 ili 2 dana. Teme koje se obrađuju uključuju analizu internog objekta, radnju, trenutak prije radnje, lokaciju, četvrti zid, akcije, unutarnji monolog, prethodne okolnosti i “neka se dogodi”. Tečaj je također dostupan školama glume te filmskim i kazališnim festivalima.

Adam Davenport odrastao je u Harvey, Illinois. Diplomirao je filmske studije na Yaleu i napisao, režirao, producirao i montirao kratki film Midnight Son, s dobitnicom Oscara Melissa Leo u glavnim ulogama i David Harbour, nominiranim za Emmyja (Stranger Things). S Leom je koproducirao film Furlough, u kojem glume Whoopi Goldberg, Anna Paquin, Tessa Thompson i Edgar Ramirez. Godine 2022. glumio je u filmu Glass Onion – Knives Out, s Daniel Craig, Edward Norton, Kate Hudson i Dave Bautista – te je s glumačkom ekipom podijelio nagradu Satellite i nagradu Critics Choice za najbolju ansambl izvedbu. Glumac će glumiti u novom filmu The Heroes of Halyard. U New Yorku je postao prvi afroamerički producent na vrhu Billboardove EDM ljestvice i pojavio se u HBO-ovoj emisiji High Maintenance; preselio se u Beograd i osnovao The International Acting Studio (TIAS), gdje je predstavio Oscarom nagrađenu Chubbuck tehniku ​​u Srbiji i Mađarskoj. Informacije možete dobiti pisanjem na tias.andrew@gmail.com

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika