7.7 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Još jedan običan dan u uredu za ŽRK Bjelovar

Nove vijesti

PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA ZA RUKOMETAŠICE; 14. KOLO SEZONE 2023./2024.:

ŽRK OSIJEK – ŽRK BJELOVAR 25:29

Nakon opraštanja od EHF Europskog kupa, rukometašice Bjelovara u potpunosti su se posvetile domaćem prvenstvu te ne znaju za poraz. Shodno ovom navodu, izabranice trenera Daria Obrana ove su subote – 3. veljače gostovale u Osijeku gdje su, u sklopu redovnog, 14. kola zaigrale protiv tamošnjeg istoimenog domaćina kojeg su naposljetku savladale ishodom 25:29. Bila je to treća prvenstvena utakmica Bjelovarčanki u kratkom vremenskom periodu, a one su se ovim trijumfom vratile na drugu poziciju ukupnog poretka. Inače, obzirom na činjenicu da se ŽRK Osijek nalazi u donjem domu ljestvice najjačeg razreda hrvatskoga ženskoga rukometnoga društva ove sezone jasno je da je status favorita u potpunosti bio na gostujućoj strani, odnosno da je rasplet ovisio isključivo o bjelovarskom pristupu.

Ipak, određenu ulogu u cijeloj ovoj priči zasigurno je odigrao i umor najboljeg Bjelovarsko-bilogorskog  sportskog kolektiva unazad nekoliko godina jer smo sigurni da bi razlika pogodaka u korist Obranovih majstorica, da su okolnosti normalne, odnosno da ŽRK-ice dvoboje ne odigravaju užurbanim ritmom bila puno veća. No, bilo kako bilo – najvažnije od svega jest to da su novi bodovi upisani i zapravo dojam se ovom prilikom stavlja u drugi plan. Unatoč svemu, bilo je ovo rezultatski nestabilno, ali igrom prihvatljivo te kontrolirano. Dakako, Obran je i ovoga puta pronašao nedostatke kod svojih rukometašica što zapravo znači da one po njegovu mišljenju nisu bile na obrambenoj razini za razliku od prijašnjih izdanja, no, za napadačke akcije bile su itekako raspoložene.

Stoga, kada se sve zbroji i oduzme, ŽRK Bjelovar je u ravnoj Slavoniji slavio posve zasluženo s tim što se tek u posljednjoj trećini doveo u neizvjesnost. Naime, u 43. minuti je na semaforu osječke dvorane „Zrinjevac“ stajalo neodlučenih 21:21. Isto tako, valja kazati kako su gošće prije toga imale prednost od pet pogodaka što su olako ispustile, da bi po Obranovoj minuti predaha stvari ponovo došle na svoje mjesto. Vratarka Karmela Pokopac „ulovila“ je nekoliko super važnih lopti suparnica (sveukupno 15 intervencija), a to su njene suigračice znale kapitalizirati. Kreirale su nova tri zgoditka viška i na kraju iskusno sačuvale stečeno. Dakle, zaključak jest taj da su bjelovarske rukometašice, iako uz nešto slabiju prezentaciju ostvarile novu pobjedu kojom su učinile još jedan korak ka samom vrhu ukupnog poretka. Bilo je to na pogon: Karmen Paštar (7/9), Antonije Oremović (6/7) i stopostotne Mihaele Gavrić (5/5).

Ovome dodajmo da će Bjelovar idućeg vikenda, u subotu – 10. veljače odigrati još jedan zaostali meč. Bit će to na domaćem parketu, u dvorani Europskih prvaka kada će kapetanica Mirna Gašparović i društvo zaigrati protiv Dalmatinke iz Ploča u čijim redovima trenutno participira Lucija Ivanda – bivša igračica Bjelovara. Dakako, i u tih se 60 minuta, koje će biti odigrane u sklopu 12. kola očekuje novi pozitivan rezultat bjelovarskih kraljica, pa iskoristite prigodu te ih, ukoliko su vam one prirasle srcu nakon dugo vremena uživo pozdravite.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika