U Gudovcu je danas uz brojne uzvanike i goste otvoren 19. Međunarodni pčelarski sajam, najznačajnija pčelarska manifestacija u Republici Hrvatskoj. Organiziran u suradnji Bjelovarskog sajma i Hrvatskog pčelarskog saveza, očekuje se kako će sajam ovoga vikenda privući mnogo posjetitelja koji imaju priliku upoznati se s uslugama i proizvodima domaćih i stranih pčelara.

Direktor sajma Zlatko Salaj istaknuo je da je sajam organiziran u tri cjeline. Prva obuhvaća stručna predavanja Hrvatskog pčelarskog saveza, dok drugi dio sajma predstavlja prodajno-izložbeni segment s raznolikom ponudom pčelarskih potrepština, meda, ukrasnih predmeta te proizvoda OPG-ova, uključujući i voćne elemente. Također, bit će izložena vina i vinogradarska oprema.

Dodatno, posjetitelji će moći uživati u ocjenjivanju medenjaka te u degustaciji osamdesetak uzoraka mladih vina u suradnji s Hrvatskim zadružnim poljoprivrednim savezom.

Radno vrijeme sajma bit će od 9 do 17 sati u subotu te od 9 do 15 sati u nedjelju. Ulaznice će biti dostupne po cijeni od tri eura za djecu, umirovljenike i osobe s invaliditetom te četiri eura za ostale posjetitelje. Grupni posjeti imat će posebne cijene ulaznica od tri eura po osobi, dok će višednevna ulaznica iznositi šest eura.

Direktor Salaj naglasio je kako se očekuje dobra posjećenost te je izrazio zadovoljstvo što su sajam posjetili i gosti iz Slovenije i Bosne i Hercegovine, čime je manifestacija postala zanimljiva i izvan granica Hrvatske.