Danas je u Čazmi održan drugi Sajam rabljenih stvari koji je privukao značajan broj građana i ponuditelja svoje robe.

Posjetitelji su imali priliku istražiti širok spektar rabljenih proizvoda, od odjeće, obuće, slikovnica i knjiga, igračaka, ploča…

Barbara Blažinčić, jedna od posjetiteljica bila je jako zadovoljna ponudom.

– Ovo je odlična prilika za sve one koji traže povoljne, ali kvalitetne stvari. Stvarno se može pronaći i izabrati svašta. Cijene su zaista prikladne, izjavila je Barbara Blažinčić koja razmišlja da na idućem sajmu ponudi svoje stvari na prodaju.

– Imam ja toga dosta i vjerujem da ću idućeg puta i ja ponuditi svoje stvari, do sada sam viškove stvari poklanjala, kazala je.

Sajam je okupio i brojne ponuđače koji su svoje proizvode izložili u svim prostorijama Multifunkcionalnog centra te su bili spremni pružiti informacije o svojim artiklima i pregovarati o cijenama. Među njima su bile i Tamara Šegen i Sanja Marić.

– Želja nam je bila prijaviti se i na prošli sajam ali nismo uspjele. Ovo je sjajna prilika da se ljudi riješe stvari koje više ne koriste, a nekome drugome mogu biti od velike koristi. Također, atmosfera je odlična, prelijep je ambijent i zadovoljni smo posjećenošću. Prodajemo stvari koje smo akumulirale i dobile tijekom godina, a nikada ih nismo iskoristile, rekle su Tamaa i Sanja.

Nika Jančić u svojoj ponudi je imala najvećim djelom cipele, čizme i sandale, a kako nam je rekla, za sajam joj je rekla mama. Nika je zadovoljna i prodajom i brojem posjetitelja sajma.

– Do sada nisam sudjelovala na takvom sajmu ali sam bila na sajmu u Zagrebu. Jako mi se sviđa ovaj sajam u Čazmi i idući put planiram ponuditi i svoju odjeću, kazala je Nika.

Drugi Sajam rabljenih stvari u Čazmi definitivno je privukao pažnju građana te se očekuje da će postati redovna manifestacija koja će potaknuti razmjenu i ponovnu uporabu rabljenih predmeta jer ovakve manifestacije potiču recikliranje i održivu potrošnju te promiču svijest o važnosti ponovne uporabe predmeta kako bi se smanjio negativan utjecaj na okoliš što je u današnje vrijeme više nego pohvalno.