PRIJATELJSKA NOGOMETNA UTAKMICA:

NK BJELOVAR – NK BILOGORA 91 GRUBIŠNO POLJE 3:1

Nogometaši Bjelovara odigrali su i četvrtu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za drugi dio sezone 2023./2024. Super Sport Druge hrvatske nogometne lige, a majstori trenera Dine Babića jučer su – srijeda, 31. siječnja, na umjetnoj travi bjelovarskog gradskog stadiona ugostili momčad Bilogore 91 iz Grubišnog Polja. Bjelovarski bijeli su naposljetku ove priče trijumfirali rezultatom 3:1, upisavši tako treću pobjedu iz četiri meča, no Babić će, zajedno sa svojim stručnim stožerom u igri svog sastava morati još puno toga posložiti. Naime, u svemu ovome jedina pozitivna stavka je krajnji ishod te se možemo samo nadati da će ovo biti jedan poticaj za daljnji rad, odnosno da gore od ovoga za NK Bjelovar ne može.

Da budemo još precizniji, Grubišnopoljci su, iako su u Bjelovar došli bez: Stanića, Plavšića, Vicića te Furmeka u prvom poluvremenu kvalitetnije stajali na terenu. Bili su izabranici igrača/trenera Željka Ostrmana strpljivi, organizirani u fazi obrane, čvrsti u duelima, prvi gotovo na svakoj lopti, a to je nakon svega dovelo do nekoliko njihovih vrlo opasnih pokušaja. Nasreću po Bjelovarčane ti pokušaji Bjelovarsko-bilogorskog četvrtoligaša iz Grubišnog Polja bivali su neprecizni, a ono što nikako nije moglo proći neprimijećeno jest to da su domaćini mnogo griješili u dodavanjima te iz nerazumljivih razloga loptu često upućivali prema svojoj posljednjoj liniji umjesto da igraju okomito prema protivničkim vratima.

Kažimo i to da kod Bjelovara i dalje nije participirao Motika koji se oporavlja od ozljede nožnog zgloba, a shodno svemu viđenome te ovdje navedenome, nećemo pretjerati kada kažemo da je NK Bjelovar do svojih pogodaka stigao posve slučajno iskoristivši tako gostujuće propuste. Prvi pogodak zbio se u 25. minuti, i to poslije Stojanovićevog ubačaja iz kornera te snalažljivosti kapetana Ljevara koji je pronašao nešto prostora u gužvi potom poentiravši glavom. Nedugo zatim, Stojanović je opalio s dvadesetak metara i pogodio vratnicu, da bi Barišić u samoj završnici prvih 45 minuta svom sastavu donio povećanje prednosti na 2:0.

Očekivano, nastavak je donio brojne igračke promjene na obje strane, a isto tako očekivano time je došlo i do pada kvalitete igre, posebice kod Bilogore 91. Ipak, u 65. minuti sudac Dubravko Restek dosudio je kazneni udarac za Ostrmanovu momčad nakon igranja rukom bjelovarskog nogometaša s tim što se ovog zadatka prihvatio Pleić. Nasuprot njega stajao je vratar Đorđević koji je zaustavio njegov udarac, no uslijedio je „pripuc“ iz kojega je grubišnopoljski napadač bio uspješniji. Dakle, ovime je gostima vraćena nada u pozitivan završetak, međutim, kada je Mijatović u 85. zatresao mrežu za 3:1 stvari su u potpunosti razriješene.

No, ipak, kako smo već i naveli, unatoč porazu puno zadovoljniji mogu biti Ostrman i društvo jer su se predstavili u kvalitetnom svjetlu. S druge strane, preostaje nam pratiti završni dio priprema NK Bjelovar te se nadati pokojem pojačanju. Jer, budimo realni, prava pojačanja su za bjelovarski klub itekako potrebna. U suprotnom, Babiću i njegovim snagama predstoji mukotrpna borba za opstanak u Super Sport Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi.