Načelnik Marko Kutanjac i Sanja Vranješević, ravnateljica Osnovne škole Veliko Trojstvo potpisali su ugovor o sufinanciranju programa produženog boravka za koji je u proračunu osigurano 18.000,00 eura.

Prethodno su potpisani ugovori o sufinanciranju redovitog programa predškolskog odgoja sa Dječjim vrtićima Ciciban, Bubamara, Osmijeh i Pinokio iz Bjelovara, Šandrovcem iz Šandrovca, te Snjeguljicom iz Osijeka, temeljem kojih Općina Veliko Trojstvo sufinancira redoviti program predškolskog odgoja koji provodi dječji vrtić u iznosu od 200,00 eura mjesečno po djetetu. Trenutno ga koristi jedanaestero djece.

Potpisan je ugovor s obrtom za djelatnosti dadilja “Leptirić” iz Bjelovara o sufinanciranju usluge čuvanja, brige i skrbi o djetetu predškolske dobi temeljem kojeg Općina Veliko Trojstvo sufinancira uslugu čuvanja, brige i skrbi o djetetu predškolske dobi koju pruža obrt u iznosu od 200,00 eura mjesečno po djetetu, za sada za 1 dijete. Za ova sufinanciranja u proračunu je za 2024. godinu osigurano 30.000,00 eura.

Važno je reći kako Dječji vrtić Veliko Trojstvo radi punim kapacitetom, a trenutno ga pohađa 65-ero djece. Za njegov rad će Općina u 2024. godini izdvojiti 296.000,00 eura.

Općina sufinancira smještaj i prehranu učenika u učeničkom domu u iznosu od 60,00 eura mjesečno po učeniku temeljem sklopljenih ugovora sa Učeničkim domom “Dora Pejačević” iz Zagreba, te Srednjom školom Bedekovčina i Graditeljskom školom Čakovec. Za što je u proračunu osigurano 2.000,00 eura.

Izvor:Općina Veliko Trojstvo